четвер, 04 листопада 2010 09:36

"Очки в матчі з "Арсеналом" відійшли на другий план" - Луческу

"Очки в матчі з "Арсеналом" відійшли на другий план" - Луческу
Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що в матчі з лондонським "Арсеналом" для "Шахтаря" найголовнішим завданням було продемонструвати, що гірники є "колективом не гіршим рівня "Арсеналу". Про це Луческу сказав на прес-конференції після перемоги "Шахтаря" над лондонським "Арсеналом".

"Я говорив гравцям, що в цій грі очки йдуть на другий план. Природно, нам потрібні були очки, і ми зобов'язані були їх брати. Але найголовнішим було сьогодні продемонструвати, що ми не та команда, яка була в Лондоні, і що є колективом не гіршим рівня "Арсеналу", - зазначив Луческу, якого цитує прес-служба ФК "Шахтар".

Результат матчу в Донецьку тренер назвав "дуже важливою перемогою, на яку він чекав". "Я говорив і на прес-конференції перед грою, що результат у Лондоні не відповідає тому, що відбувалося на полі. І, повторюся, він був досягнутий за допомогою суддівства. Комусь в залі, може бути, не подобається, що я так кажу. Але так і було насправді. Я зобов'язаний захищати своїх футболістів і дати їм віру в їх потенціал", - сказав тренер.

"Сьогодні ми провели хороший перший тайм. Єдине, неуважно зіграли в моменті, коли нам забивали гол. Потрібно було за допомогою тактичного фолу відразу зупинити Волкотта. Потім вже Гаю було складно зрівнятися з його швидкістю", - підкреслив він.

Луческу відзначив, що йому сподобалася реакція "Шахтаря". "Гравці відразу ж відреагували і дали зрозуміти, що ми сьогодні можемо зіграти не гірше за свого суперника. Ми не зупинилися ні після пропущеного гола, ні після того, як у нас з'явилося три-чотири гольові моменти, які ми не реалізували. Другий тайм вирішили більше зіграти на контратаках. Але, думаю, що навіть при цьому у нас були моменти набагато небезпечніше, ніж в "Арсеналу", - сказав тренер.

За його словами, в стартовий склад поставили найдосвідченіших на сьогоднішній день гравців. "Так разом опинилися Едуардо і Жадсон. У другому ж таймі спробували ввести в гру швидкісних футболістів в той момент, коли суперник вже втомився", - зазначив Луческу.

"Ми грали проти дуже гарної команди. Думаю, що в "Арсеналі" зараз підібрані кращі гравці за останні роки, хоча, може бути, не всі з них сьогодні грали. Три здобутих очки для нас дуже важливі. Ще нічого неясно в нашій групі. Потрібно просто в останніх двох іграх групового турніру виступити так само, як сьогодні", - підсумував Луческу.

Нагадаємо, в середу ввечері донецький "Шахтар" з рахунком 2:1 обіграв лондонський "Арсенал" у матчі четвертого туру групового раунду Ліги чемпіонів. Обидва голи у ворота "Арсеналу" президент Віктор Янукович святкував стоячи і аплодуючи.

19 жовтня в Лондоні "Шахтар" з рахунком 1:5 програв "Арсеналу". Тоді Луческу визнав, що його команда "зіграла погано".
За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «"Очки в матчі з "Арсеналом" відійшли на другий план" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі