неділя, 14 лютого 2010 13:57

"Об"єднання національних Кубків України і Росії - це дуже добре" - Григорій Суркіс

"Об"єднання національних Кубків України і Росії - це дуже добре" - Григорій Суркіс

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс позитивно дивиться на ідею об"єднаного з Росією Кубка.

"З Сергієм Фурсенком я вперше зустрівся в Польщі відразу після недавньої церемонії жеребкування фіналу Євро-2012 на сумісній вечері. Ми обнялися, розцілувалися, я його привітав з недавньою перемогою на виборах. Скажу вам відверто, ми не були до цього знайомі, я бачив Фурсенка тільки по телевізору і знайомився з його програмою за публікаціями в пресі.

Але його погляд на розвиток футболу, виступ на позачерговій конференції Російського футбольного союзу дають мені підстава вважати, що по духу це людина, яка працюватиме над розвитком футболу 24 години на добу. Мені це близько і зрозуміло, я сам в такому режимі живу вже десятий рік.

Пропозицію про об"єднання національних Кубків України і Росії на груповому етапі і далі ми теж встигли обговорити. Об"єднаний кубок - це дуже добре. Мені припала до душі і його ідея про проведення Кубка вузів. Ці дві пропозиції знаходять у мене всебічне схвалення і підтримку. Ми домовилися про зустріч найближчим часом, неважливо де - в Україні або в Росії.

Важливо, щоб подальший розвиток продовжувався. Плануємо на цих зустрічах обмінятися конкретними пропозиціями по можливих форматах співпраці. Думаю, ці нові інтеграційні процеси знайдуть підтримку і у керівників наших держав, і у міністрів спорту. Це і є вже не порожнє базікання "ля-ля", а конкретний діалог.

Всі ці ідеї мають право на життя. У нас так багато спільного: і історія, і мова, і ментальність, і, нарешті, слов"янська гостинність. Можливість говорити однією мовою, орієнтуючись на історичну даність, реально існує. Нас не можна сьогодні взяти і, умовно кажучи, розвести в різні кути рингу. Ми повинні бути посередині - в хорошому сенсі.

Бійці, команди, можуть зійтися, коли їх об"єднують здорові ідеї, філософія, побудована на схожому сприйнятті російського і українського суспільства, його професійній складовій, діяльності функціонерів, врешті-решт, якими ми і є. Тут нічого складного немає, лише елементарний аналіз. Наскільки це важливо? Що ці турніри у результаті нам принесуть? Які нові імпульси дадуть вони в розвитку футболу в Україні і в Росії?

Я "за", хоча на сьогоднішній день дуже багато питань. Наприклад, таке: хто здійснюватиме суддівство? Як у нас говорять - "рівновіддалене"? Я дуже хотів би подивитися матч, умовно кажучи, "Шахтар" Донецьк - "Спартак" Москва або "Динамо" Київ - "Зеніт" Санкт-Петербург, але хто візьметься його обслуговувати? Покажіть мені такого арбітра, щоб йому однаково довіряли керівники російських і українських клубів! Сьогодні багато розмов про суддівство в обох наших турнірах.

У вас, можливо, сьогодні і менше. Але що таке об"єктивність, що таке однакова методологія? Є маса питань, які потрібно повною мірою пройти, щоб винести здоровий вердикт. Моє перше враження, повторюся: "Я - "за"! Але за те, щоб кожен крок був продуманий, адже можна один раз почати, але ніскільки не наблизитися до розробки ідеї і просто заговорити її", - цитує Суркіса "Спорт-Уикэнд".

За матеріалами LiveSport.Ru

Зараз ви читаєте новину «"Об"єднання національних Кубків України і Росії - це дуже добре" - Григорій Суркіс ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі