середа, 20 лютого 2008 15:51

"Нью-Джерсі" і "Даллас" здійснили наймасштабніший обмін сезону

"Нью-Джерсі" і "Даллас" здійснили наймасштабніший обмін сезону
Один з кращих розігруючих НБА Джейсон Кідд став учасником наймасштабнішої угоди сезону, в ході якої клуби "Нью-Джерсі Нетс" і "Даллас Маверікс" обмінялися вісьма гравцями. Кідд, якому 23 березня виповниться 35 років, продовжить кар"єру в "Далласі" і заробить за два роки 40 мільйонів доларів.

Разом з Кіддом "Маверікс" отримав форвардів Антуана Райта і Маліка Аллена, а до "Нью-Джерсі" вирушили захисники Девін Харріс, Моріс Ейджер, форварди Кіт Ван Хорн і Трентон Хесселл, а також центровий Десагана Діоп. Крім того, "Даллас" віддав "Нетс" право вибору в перших раундах драфту в 2008 і 2010 роках, а також виплатив компенсацію у розмірі трьох мільйонів доларів.

Обмін Кідда в "Даллас" міг відбутися ще минулого тижня, але тоді угода зірвалася через гравця "Маверікс" Девеана Джорджа. Він скористався пунктом в контракті, який дозволяє блокувати обмін в інший клуб без згоди баскетболіста. У результаті замість Джорджа до "Нью-Джерсі" перейшов Кіт Ван Хорн.

Джейсон Кідд починав кар"єру в НБА саме в "Далласі" і виступав за цей клуб до 1997 року. Потім захисник близько чотирьох років грав за "Фінікс", а в 1999 році перейшов до "Нью-Джерсі". У 2000 і 2001 роках Кідд виводив "Нетс" у фінал плей-офф НБА, але команда поступилася спочатку "Лос-Анджелес Лейкерс", а потім "Сан-Антоніо".

Розігруючий захисник вважається одним з головних фахівців ліги з тріпл-даблів, тобто в одному матчі три статистичні показники Кідда часто вимірюються двозначними числами (наприклад, 10 очок, 10 підборів і 10 передач). За свою кар"єру Кідд зробив 99 тріпл-даблів.

Lenta.Ru


Зараз ви читаєте новину «"Нью-Джерсі" і "Даллас" здійснили наймасштабніший обмін сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі