понеділок, 10 грудня 2007 16:45

"Не хочу щоб мене порівнювали з Дрогбою і оцінювали по замінах"

Нападник лондонського "Челсі" та збірної України Андрій Шевченко не може занести нинішній сезон собі в актив, так як справи у нього в клубі йдуть поки не найкращим чином. Але в останньому матчі англійської Прем"єр-ліги з "Сандерлендом" наставник "синіх" Авраам Грант довірив місце в "основі" українському нападнику, і Андрій не підвів коуча, відкривши рахунок у матчі з підопічними Роя Кіна і забивши свій четвертий гол в  в сезоні.

- Те, що я вийду в "основі", розумів ще в середині тижня, коли прийшла новина про те, що в Дрогба проблеми з коліном і, можливо, йому потрібне хірургічне втручання і довга відсутність у зв"язку з цим, - розповів Шевченко. - А конкретно дізнався про це вже на передматчевому теоретичному занятті від нашого тренерського штабу.

- І яка була ваша реакція?

- Розумів, що на мене розраховують, - виходить, необхідно виправдувати довіру тренера.

- У перемозі "Челсі" не сумнівалися?

- У нас у кожнім матчі установка - грати на перемогу, тому інший результат, тим більше на "Стемфорд Брідж", розглядався б тільки як невдача. У нас одна задача - чемпіонство, і втрачати очки ми більше не маємо права.

- Ваш швидкий гол здорово допоміг команді?

- Ну я ж нападник, моя задача на полі - забивати голи, тому, виходячи на поле, я сподівався, що зможу принести користь команді.

- Пам`ятаєте епізод з узяттям воріт?

- Звичайно. Там просто здорово зіграв Саломон Калу, що виконав філігранний навіс. Мені ж залишалося тільки не промахнутися, оскільки захисників поблизу не виявилося.

- Як у цілому гралося в парі з Калу?

- Нормально. Ми на тренуваннях часто граємо разом, так що проблем із взаєморозумінням не виникало.

- Можете порівняти двох івуарійців? Дрогба і Калу - з ким грати комфортніше?

- Мені без різниці, з ким грати. Вони обидва гравці високого рівня, але з різними амплуа: Дідьє - наконечник списа, Саломон же більше тяжіє до творення, а не до завершення. Він відтягнутий нападник, котрий може діяти з глибини і створювати голи. Що, власне, Калу і підтвердив, віддавши мені прекрасну гольову передачу.

- Вам давно не вдавалося забити в чемпіонаті Англії. Пам`ятаєте, коли це було востаннє?

- Природно. У матчі з "Манчестер Сіті", що ми виграли з розгромним рахунком 6:0, а я забив один з голів.

- З восьми матчів у прем"єр-лізі ви забили в двох. Як можете прокоментувати настільки низьку результативність?

- Я розумію, що і уболівальники, і журналісти чекають від мене голів. Однак, справедливості заради, у більшості випадків я виходив на заміни. Мені вдавалися ігри в Кубку Англії, забивав я і в Лізі чемпіонів, так що не все так погано.

- Шанс проявити себе у вас з"явився: Дрогба вибув на довгий час. Зможете його замінити?

- Я не хочу, щоб мене порівнювали з ним і оцінювали по тому, як я когось заміняю. Ми обидва гравці "Челсі" і робимо однакову роботу, тому розмова про заміну недоречна.

Джерело: www.sportsdaily.ru

Зараз ви читаєте новину «"Не хочу щоб мене порівнювали з Дрогбою і оцінювали по замінах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі