середа, 07 травня 2008 11:45

"Навряд чи сьогодні хтось думатиме більше про чемпіонат, ніж про Кубок"

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поділився своїми думками напередодні фінального матчу Кубка України з київським "Динамо".

Пане Луческу, фінал українського Кубка вперше грається на справді нейтральному полі, в Харкові. Як ви оцінюєте цей факт?

– Дуже добре, що фінал організований саме так. Подібна регламентна норма практикується в багатьох країнах – фінал Кубка переїздить з міста в місто, що підвищує популярність самого турніру, інтерес до нього. Зазвичай стадіони повністю заповнені. Фінал в Харкові - чудова ідея.

Шахтар досить тривалий час не вигравав у Динамо. Це створить складнощі в кубковому фіналі чи навпаки стане додатковим стимулом для футболістів Шахтаря?

– Проблема зовсім не в цьому. Може трапитися все що завгодно... Але я сподіваюся і вірю, що на цей раз ми здобудемо перемогу.

Чи вважаєте ви, що зараз гравці Шахтаря знаходяться на певному емоційному підйомі?

– Насправді наші гравці зосереджені на перемозі в чемпіонаті України. В цей момент вони перебувають в оптимальних фізичних кондиціях, добре дотримуються дисципліни на полі. Це видно і з покарань. Зараз немає того, що було на початку весняної частини сезону, коли ми отримували по 5-6 жовтих карток за матч. Скажу відразу, я не випущу на поле футболістів, не готових до гри, у яких є проблема з жовтими картками. Тим більше, що ми можемо дозволити собі ротацію складу.

Скільки на вашому рахунку кубкових фіналів в різних країнах? Який з них найпам"ятніший?

– На жаль, не пам"ятаю, скільки саме їх було. Багато. І як у гравця, і як у тренера... Всі вони дуже емоційні, кожен по-своєму. Характер безкомпромісного протистояння мали фінали Кубка Румунії між бухарестськими Динамо і Стяуа. Таким напруженням в Україні завжди відрізняються зустрічі Шахтар – Динамо. Матчі з високим напруженням можна побачити в кожній країні: Португалії, Італії... Це взагалі властиво фіналам, до яких доходять найбільш сильні команди. За великим рахунком, не так вже важко дійти до фіналу: потрібно виграти всього 5-6 матчів. Фінальні ж поєдинки завжди привабливі, популярні і дуже важливі для іміджу будь-якої команди. Сподіваюся, що на цей раз перемога буде на нашому боці.

Фінал Кубка і завершення чемпіонату перебувають в достатньо невеликому часовому відрізку. Природно, що на команди тисне результат. Як це може позначитися на видовищності фінального матчу?

– Це абсолютно різні турніри. Я не думаю, що їх варто порівнювати. Навряд чи сьогодні хтось думатиме більше про чемпіонат, ніж про Кубок. Мені здається, що обидві команди докладуть максимум зусиль і зроблять все можливе, щоб виграти почесний трофей.

Офіційний сайт ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Навряд чи сьогодні хтось думатиме більше про чемпіонат, ніж про Кубок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі