середа, 30 січня 2008 18:18

"Найзручніша форма проведення Кубкa Першого каналу була у 2006 році"

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу поділився враженнями від цьогорічної організації турніру. Завтра його клубу належить зіграти у фіналі Кубка Першого каналу проти київського "Динамо".

– Я вважаю, що найзручніша форма проведення турніру була в перший, 2006 рік. Тоді була найвища мотивація, оскільки зустрічалися дві провідні команди України і Росії. Тоді можна було реально порівняти рівень наших чемпіонатів. Коли проводився другий Кубок у 2007 році, були внесені зміни і додалися два ізраїльські клуби. На мій погляд, це було не зовсім вірно, оскільки для місцевих команд набагато важливіше внутрішній чемпіонат. Тому вони не були достатньо мотивовані, оскільки перемога в національному чемпіонаті дає можливість командам грати в Європі. І це було не дуже добре. Я вже говорив, і ще раз повторюся: здається, набагато краще запрошувати інші команди з Росії і України – "Дніпро", "Металіст" і "Зеніт" з "Локомотивом", тоді і мотивація в учасників буде набагато вища.

Окрім цього, можна проводити два турніри. У січні грати в Ізраїлі, а в лютому провести турнір у турецькій Анталії, де будується великий футбольний комплекс з готелями і полями. Ці два турніри тільки допомогли б нашим командам ще краще підготуватися до ігор в єврокубках і національних чемпіонатах.

Газета.ru

Зараз ви читаєте новину «"Найзручніша форма проведення Кубкa Першого каналу була у 2006 році"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі