неділя, 01 березня 2009 15:04

"На "Іллічівець" настроюємось як на Лігу Чемпіонів" - Левандовскі

"На "Іллічівець" настроюємось як на Лігу Чемпіонів" - Левандовскі

Завтра, 2 березня, донецький "Шахтар" проведе матч в рамках 18 туру української Прем"єр-ліги з маріупольським "Іллічівцем". Напередодні "гірники" розповіли про підготовку до донбаського дербі:

Олексій Гай:

- Свого часу я провів в "Іллічівці" два сезони. З того складу зараз в маріупольській команді залишився, здається, тільки Ігор Шуховцев. З ним іноді здзвонюємося, але майбутню зустріч не обговорювали.

- У сезонах 2004/05 і 2005/06, коли ти виступав за "Іллічівець", маріупольці займали місця у верхній частині турнірної таблиці. Зараз ситуація змінилася. Як ти думаєш, в чому причина такого спаду?

- Тоді у нас був дуже боєздатний колектив. За той склад виступали як досвідчені, так і молоді хлопці. Зараз, дійсно, "Іллічівець" виступає погано. Важко говорити про причини, напевно їх декілька. Я не знаходжуся усередині маріупольського колективу, тому не мені судити про труднощі.

- У разі перемоги в Маріуполі "Шахтар" підніметься на 4-у сходинку в турнірній таблиці.

- Так, боротьба у верхній частині турнірної таблиці буде дуже серйозна. Нам потрібно набирати очки, підніматися все вище. Від результату в завтрашньому дербі буде багато що залежати.

Андрій П"ятов:

- Наша розмова з Андрєм почался не зовсім звичайно. Річ у тому, що дзвінок кореспондента прес-служби застав голкіпера "гірників" в Донецькому ляльковому театрі:

- Ляльковий театр працює тільки по вихідним, тому у мене не завжди виходить вибратися на виставу, - розповів Андрій. - А дружина з дочкою ходять дуже часто. Сьогодні дивилися постановку "Хатинка зайчика". Природно, дуже сподобалося! А попереду заїзд на базу. Що стосується зустрічі з "Іллічівцем", то підготовка до матчу проходить в звичайному ритмі.

Начебто всі футболісти здорові, всі готуються. Для нас кожна гра має велике значення, тому що неодмінно потрібна тільки перемога. Все залежить від нас. У "Іллічівця" зараз складне становище в чемпіонаті і кожне очко для них на вагу золота. Вважаю, завтра нас чекає важка гра, - підсумував голкіпер "гірників".

Маріуш Левандовскі:

На привітання кореспондента з Масляницею Маріуш розповів, що в Польщі замість млинців прийнято випікати цього дня пампушки:

- В принципі, Масляницю я не відзначаю. Святкую Великдень, Різдво, дні народження друзів і Новий рік, - поділився півзахисник "гірників". Потім мова пішла про майбутній матч з маріупольською командою:

- Для нас кожен матч чемпіонату дуже важливий. Настроюємося як на Лігу чемпіонів, адже очки нам втрачати не можна. Я завжди говорю, що нам потрібно вести гру, а не підстроюватися під суперника. Що стосується всіляких турнірних прогнозів, то, я вважаю, не варто загадувати наперед. Можу сказати, що у нас немає права на помилку. Після матчів з "Тоттенхемом" у всіх хлопців гарний настрій. Постараємося завтра показати всі свої сильні сторони.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"На "Іллічівець" настроюємось як на Лігу Чемпіонів" - Левандовскі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі