середа, 20 лютого 2008 08:12

"Між Україною і Росією немає ворожнечі, але це буде особливий бій"

Український боксер Володимир Кличко і його російський суперник Султан Ібрагімов, а також тренер Володимира Емануель Стюард і менеджер Султана Борис Грінберг провели прес-конференцію. У найближчу суботу, 23 лютого, боксери зійдуться в об"єднувальному поєдинку в суперважкій вазі. Місцем проведення бою стане Нью-Йорк.

- Це перший об"єднувальний бій в суперважкій вазі з часів поєдинку Льюїс - Холіфілд. Чи означає це, що ви плануєте битися і за інші пояси?

Кличко
: - Я буду чесним, для мене кожен бій, перш за все, спортивна подія. Я отримую задоволення, коли готуюся до бою, коли ми розробляємо стратегію в нашому тренувальному таборі, коли доводимо справу до кінця і добиваємося успіху. Це мені дуже подобається. 

Це об"єднувальний бій, але для мене найважливіше показати хороше уявлення. Бокс потребує ЧЕМПІОНА в суперважкій вазі. Як фан боксу, я теж чекаю появи такого хлопця. Я йтиму до цього послідовно, виграючи титули і перемагаючи кожного суперника в рингу.

- Якщо ви виграєте, ви станете ЧЕМПІОНОМ?

- Вам хлопці видніше буде з боку. Ви, як великі любителі боксу, визначите, хто кращий. Я роблю свою роботу і постараюся принести вам якомога більше задоволення від перегляду бою.

- Всі називають вас переможцем цього бою, чи не заважає це вам поважати Султана, як супротивника і, можливо, ви його недооцінюєте?

- Я поважаю мого супротивника, це важливо. Це велика спортивна подія, історична. І не потрібно забувати про добродійність. Я хочу подякувати всім учасникам. Діти на вулицях Бронкса виграють в цьому бою.

- І все-таки, може Султан зіграти на недооцінці?

- Абсолютно неправильне відношення. Султан дуже розумний і хороший боксер. Я не недооцінюватиму його, врешті-решт, він срібний призер Олімпіади. Він не такий видовищний, але дуже ефективний.

Стюард: - Я розумію, що ви натякаєте на розміри Султана, адже він так близько до вас. Але він буде кращим супротивником в кар"єрі Владимира. Він не великий хлопець, але знає як вигравати великі бої у великих хлопців. Його руки швидкі, а сам він може вибухати в потрібний момент і взагалі відмінно рухається в рингу. Він не дає великим хлопцям переваги. Ми не дивимося на нього із зневагою, я говорив Володимиру, що це буде найважчий бій.

- Вас турбує, що більше немає висококласних суперників?

- Я думаю, Володимир - один з найсильніших суперважковаговиків в історії боксу. Зараз не так багато "імен", тому ми об"єднуємо пояси.

Кличко: - Я не розчарований. Я просто готовий до бою в суботу. Я здоровий і готовий битися.

- Підготовка до бою чимось відрізнялася?

- Звичайно, кожна підготовка, кожен боксер відрізняються. Він лівша, невисокий, означає швидкий. Навіть у рутині завжди знаходиш щось нове.

- Менні, в останньому об"єднувальному бою супертяжей ви були в кутку Льюїса. У чому різниця і що загального?

Стюард:
- Два разних поєдинку. У мене зараз хлопець більше. У Ібрагімова швидкі руки і ноги. Влад багато часу витратив на роботу ніг. Ми знаємо все, що робить Ібрагімов. Завжди потрібно робити це, коли мова йде про ТОП-РІВЕНЬ.

Я схвильований. Знову об"єднувальний бій, в Нью-Йорку. Все це вражає. Мені здається, що Ібрагімов дуже небезпечний суперник для Володимира, ніж Холіфілд тоді для Льюїса.

Мейвезер виконав велику роботу з Султаном. Він дуже виріс з того дня, коли виграв титул. Його навчили зводити ризик до мінімуму. Він дуже добре рухається.

- Ви працювали з високими хлопцями, можете порівняти їх з Володимиром?

- Різниця в тому, що у Володимира був великий любительський досвід. Перш за все, я почав з його роботи ніг. Його удари стали різкішими і правильнішими, прямий став як ракета. Він б"є сильніше, ніж інші боксери, з якими я працював. Хороший баланс. Рухається він витончено, не розтрачуючи зайву енергію. Він був би великою небезпекою в дивізіоні в будь-яку еру. А різниця, в порівнянні з іншими високими боксерами у задоволенні, з яким він працює.

-  Чи буде Ібрагімов атакувати?

Кличко: - Як і будь-який інший боксер, я чекаю, що він вибухатиме в рингу і проявлятиме активність. Я готовий до 12 раундів - адже це чемпіонський бій. Але сумніваюся, що буде 12 раундів.

- Чим можна пояснити такі успіхи супертяжів з Європи?

- Я думаю, що якби на Кубі був професійний спорт, то було б немало хороших бійців звідти. Після розвалу СРСР боксери змогли йти в професіонали.

Стюард: - Обидва хлопці мають солідний любительський досвід. Американці Маклайн і Рахман провели лише декілька любительських боїв. А всі ці хлопці вигравали велику кількість медалей в любительському боксі. А у США немає любительського боксу. Проблема не тільки в тому, що хлопці йдуть у футбол або баскетбол. Подивіться на Льюїса. Він двічі їздив на Олімпійські ігри - це великий досвід.

- Володимир, ви відчуваєте себе на ваші роки?

Кличко: - Я тільки входжу в свій кращий час в боксі. Мені 31 рік, думаю, про завершення кар"єри думати ще рано.

- Ви відчуваєте себе таким же після довгих тренувальних таборів?

- Хочете вірте чи ні, але я став швидший. У 31 я швидший, ніж в 21, можливо, це досвід. Я не можу скаржитися на вік, моя ударна потужність і реакція стали кращими.

- Якщо сісти і подумати про наступного суперника?

- Ми збираємося провести бій з ще одним чемпіоном. Я хочу реалізуватися, закінчити свою місію. Я вдячний Ібрагімову також. Це не легкий бій, але я вдячний. Укласти контракт з ними було неважко. Ми швидко про все домовилися, без всяких заплутаних місць.

- Наскільки важливий бій в національному плані, чи означає він так багато, як бій між мексиканцем і пуерториканцем?

- Це особливий регіон східної Європи і бій буде особливим, але між українцями і росіянами немає поганих відносин. У кожній країні вболіватимуть за свого чемпіона, але у мене є багато фанатів в Росії і я ніколи не чув нічого поганого від російських уболівальників. Ніякої ворожнечі. Не так важливо, хто в іншому кутку рингу, прапор, країна. Я думаю про сам поєдинок, про уявлення. Це мистецтво. Ми довго готуємося і наносимо заключні штрихи в рингу під час бою.

- Це найважчий бій у вашій кар"єрі?

Ібрагімов:
- Так, адже це об"єднувальний бій.

- Чому важливий об"єднувальний бій?

- Так, сер, люди хочуть бачити одного чемпіона. Я хотів би показати їм його. До нас ніхто не намагався зробити це. Я сподіваюся, якщо ми переможемо, то і наступний бій буде об"єднувальним. Я і Володимир робимо це для людей. Наступний бій повинен бути чемпіонським.

- Чи можна буде називати переможця найсильнішим чемпіоном в світі?

- Я хочу показати людям, що гідний цього. Ви побачите, хто стане найсилнішим супертяжем в світі.

Грінберг: - Султан - наймиліший хлопець на світі. Він думає про людей. Він питає - навіщо так багато чемпіонів? Організувати цей бій було нелегко, але людям потрібний один чемпіон, яким були Роки Марчіано або Майк Тайсон.

За матеріалами "Спорт.com.ua"







Зараз ви читаєте новину «"Між Україною і Росією немає ворожнечі, але це буде особливий бій" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі