неділя, 24 січня 2010 12:59

"Мілевський не продається" - Суркіс

"Мілевський не продається" - Суркіс

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс вважає, що його команда зараз не потребує придбань.

- Зараз на тренувальному зборі працюють хлопці, які давно підписали контракти з "Динамо". Чому взимку не було посилень?

- Головний тренер команди Валерій Газзаєв повідомив, що хоче працювати саме з цими виконавцями. У новобранцях тренер поки не має потреби.

Ну і я повністю згоден з Валерієм Газзаєвим. Навіщо нам по світу шукати чужоземців, якщо маємо чимало своїх молодих талантів? Ось, наприклад, воротар Денис Бойко показав чудову гру в "Оболоні". Ми повинні дати йому шанс, тому Бойко поїхав з командою до Ізраїлю. Так само добре виступали Гармаш, Петров і Парцванія.

- Так в "Динамо" починається процес українізації складу?

- Так, це правда. Історія "Динамо" демонструє, що найбільших успіхів досягали саме місцеві вихованці. Ми ж створили казкові умови для дітей, і тепер наступив час повірити у вихованців нашої школи.

- Чи визнаєте ви, що колишнє засилля легіонерів шкодило українському футболу?

- Так, визнаю. Але ми не могли обійтися без легіонерів, адже свої хлопці не стукали в двері динамівців. Тепер маємо десять чемпіонів Європи серед юніорів. І вони повинні отримати шанс, щоб довести, що не гірші за тих, яких запрошують з-за кордону. Недавно Ярмоленко і Кравець потрапили в основу, раніше - Мілевський і Алієв. А перед тим таких талантів не було. Через те ми і вдавалися до послуг іноземців. Втім, легіонери все одно гратимуть в "Динамо", але їх буде небагато.

Ми шукатимемо таланти як за кордоном, так і в Україні. Повірте, їх у нас багато. Ось Євген Хачеріді зараз грає в "основі" збірної України. Думаєте, він нам дістався за безцінь? Неправда. "Динамо" заплатило за нього півтора мільйони доларів.

- Скільки всього зараз футболістів мають контракти з київським "Динамо"?

- В даний час в різних ешелонах за "Динамо" виступає близько 75 футболістів. Ще 15 наших гравців на правах оренди виступають в інших клубах. Це число збільшуватиметься, але хлопці повинні прийти з динамівської школи.

- Виходить, що сьогодні в таборі "Динамо" близько 90 професійних виконавців. Чи правда, що найдорожчий Артем Мілевський? Одне з німецьких трансферних видань оцінює його в двадцять мільйонів доларів...

- Ні, я не можу ствердно відповісти на це питання. Якби я знав, що за Мілевського пропонують конкретну суму, то міг би назвати його найдорожчим. Але Мілевський зараз не продається. Тому не варто стріляти пальцем в небо і вигадувати суми...

За матеріалами Еxpres.ua, Terrikon.dn.ua

Зараз ви читаєте новину «"Мілевський не продається" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі