середа, 05 листопада 2008 08:25

"Ми повинні вчитися у Дерлея та Лієдсона" - Луческу

Мірча Луческу в супроводі дав розгорнений коментар з приводу зустрічі з "Спортингом".

- Моя думка - сьогодні була рівна гра. Все вирішувала чиясь помилка, чи то з однією, чи то з іншого боку. Вийшло те ж саме, що і в Донецьку: "Спортинг" використовував нашу помилку. А різниця між 1:0 і 0:1 - це везіння або помилка.

"Я чекав більшого від нашої команди, особливо в атакуючих діях. Не знайшли кращих варіантів, ніж простріли з флангів, хоча вони були. У результаті, було досить зробити одну помилку в центральній зоні оборони, та її відразу ж використовували наші супротивники".

"Хочу сказати, що "Спортинг" - команда досвідченіша. Ми, мабуть, повинні вчитися, особливо у Дерлея та Лієдсона, які повністю віддавалися, як в першій, так і в другій грі. Що стосується організації гри, то ми не дали суперникові нічого створити в першому таймі. У другій половині зустрічі ми, природно, почали ризикувати, трохи розкрилися і у суперника з"явилися моменти".

- Пан Луческу, а чому "Шахтар" не зміг використовувати помилки "Спортинга"?

- Напевно, наші нападаючі менш агресивні та досвідчені, вони не змогли чинити такий тиск на оборону суперника, як це вдалося форвардам "Спортинга". Потрібно було бути набагато сміливіше в єдиноборстві, йти в обігравання, а це робив, на жаль, тільки Вілліан.

- Що далі буде з "Шахтарем", які цілі та завдання на майбутнє?

- Зараз залишається тільки обігравати удома "Базель" і боротися за путівку в Кубок УЄФА. Сподіваємося, що ми не почнемо допускати помилки в обороні. Гравці такого рівня, як Діма Чигринський, не мають права давати так легко себе обіграти.

- Луїсу Адріано недавно зробили операцію з видалення апендициту, невже він зараз краще, ніж Гладкий і Селезньов?

- І Гладкий, і Селезньов продемонстрували в Лізі чемпіонів, що вони, на жаль, не помічники. Ми їх задіювали практично у всіх іграх та прийшли до такого висновку. Що стосується Адріано, то він добре показав себе в матчах і з "Базелем", і з "Барселоною". Яке його функціональний стан після операції? Він тренувався в загальній групі цілу тиждень і виглядав переконливо. Медичний персонал дозволив йому готуватися до матчу, перевіривши його. Було ухвалено рішення, що він готовий до цієї зустрічі. Плюс до всього, Адріано більш швидкісний гравець, ніж ті нападаючі, яких ви назвали.

- Врахуйте ще, що Селезньов, якщо ви відмітили, вчора покинув тренування до її завершення. Він не був включений навіть в число 18, тому що не готувався до сьогоднішньої гри. У першій зустрічі з "Спортингом", коли забивався гол, передача йшла на Гладкого, в простій ситуації він м"яч втратив, пішла контратака, довелося Кучерові фолити, після штрафного нам і був забитий гол. Потрібна агресивність і характер. Потрібні бійці, які вміють твердо стояти на ногах.

- Чи Бачите ви перспективи Селезньова і Гладкого в Шахтарі?

- Вони молоді футболісти, в кожній грі і тренуванні вони повинні показувати, що готові виступати на високому рівні. Я даю їм можливість, в чемпіонаті в більшості ігор бере участь хтось з українських нападаючих. Вони повинні себе показувати.

Офіційний сайт "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «"Ми повинні вчитися у Дерлея та Лієдсона" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі