субота, 07 червня 2008 15:16

"Ми хочемо грати у більш атакуючий, компактний і сучасний футбол"

Головний тренер збірної Росії Гус Хіддінк попередив, що збирається грати на Євро-2008 в атакуючий футбол, у тому числі і з командою Іспанії 10 червня.

Під керівництвом 61-річного голландця росіяни на славу підготувалися до фінального турніру чемпіонату Європи, обігравши Казахстан, Сербію і Литву з загальним рахунком 12:2.

- Звичайно, всі нервують перед початком турніру, проте я не хочу, щоб це тиснуло на гравців під час матчів і впливало на їх гру. Вони повинні показати себе - а коли вони роблять це, то можуть грати у футбол, це точно. Я хочу бачити дуже розумну і зібрану команду. Людям подобається дивитися на команду, яка ризикує і йде вперед, тому нещодавно я зробив декілька тактичних змін, - сказав Хіддінк про зміну тактики перед початком турніру.

Хіддінк пояснив, що перехід на гру в чотирьох захисників насправді перетворює збірну Росії на більш атакуючу команду.

- Ми хочемо грати у більш атакуючий і компактній футбол. Проте якщо граєш з п"ятьма виконавцями, орієнтованими на оборону, - або з футболістами, які за своєю генетикою є захисниками, - тоді доводиться контратакувати. А це не те, що нам потрібне, - пояснив тренер.

На думку голландця, чудовий вихід збірною Росії на Євро-2008, який став реальністю завдяки перемозі хорватів над англійцями в гостях, сильно допоміг його молодим гравцям.

- Ми раді, що нам вдалося пройти кваліфікацію. Ми зіграли декілька хороших матчів, хоча іноді діяли недбало. Наступний крок - навчитися грати так, щоб добиватися результатів. Ми хотіли б грати в сучасний футбол, і я роблю на цьому акцент. Треба старатися частіше йти вперед, проте, звичайно, багато що залежить і від суперника, - додав тренер.

Хіддінк відомий умінням готувати свої команди до серйозних міжнародних турнірів, причому за час роботи зі збірними Нідерландів, Кореї і Австралії він жодного разу не вилітав на стадії групового етапу.

- В останні два тижні ми зробили дуже багато що. Це було потрібно тому, що на такому представницькому турнірі фізична готовність повинна бути на найвищому рівні. Хлопці дуже добре відреагували на навантаження, які я їм запропонував. Ми грали товариські матчі на тлі серйозної тренувальної роботи і я хотів, щоб хлопці грали втомленими. Тому і суперників ми не вибирали з числа топ-команд, - сказав фахівець.

У першому матчі з Іспанією не зіграє не тільки дискваліфікований Андрій Аршавін, але і травмований Павло Погребняк, проте Хіддінк заявив, що філософськи відноситься до можливих проблем в атаці.

- Так, це втрата. Проте я не почну скаржитися і плакати. Упевнений, що, якщо Погребняк не одужає в найближчий день, команда все одно зможе компенсувати ці дві втрати, - сказав тренер.

euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «"Ми хочемо грати у більш атакуючий, компактний і сучасний футбол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі