вівторок, 16 грудня 2008 14:55

"Металіст" і "Бенфіку" розсудить арбітр, якому погрожували вбивством

Стала відома бригада арбітрів, яка в четвер судитиме матч 5 туру групового турніру Кубка УЄФА.

Арбітр: Бернхард Брюггер (BernhardBrugger)

Народився 25.12.1966 року в Зальцбурзі (Австрія). Бернхард займається суддівством з далекого 1982-го року, а його міжнародна кар"єра веде свій відлік з 1 січня 1999 року. Своє хобі Брюггер успішно поєднує з основним заняттям, будучи банківським службовцем.

У липні 2002-го року, в другому раунді кваліфікації до Ліги Чемпіонів 02/03, зустрічалися київське "Динамо" і вірменський "Пюнік". Та зустріч завершилася розгромною перемогою української команди - 4:0. Господарі отримали одне попередження, гості - 3, додавши до цього одне вилучення.

У вересні 2003-го року, в кваліфікаційному раунді Кубка УЄФА 03/04, в Бухаресті грали місцеве "Динамо" і донецький "Шахтар". У тій зустрічі сильніше опинилася румунська команда - 2:0. Бернард був щедрий на картки. 4 рази жовте світло побачили господарі, 2 - гості. Також в складах обох команд арбітр видалив по одному гравцеві (у донеччан двічі отримав жовту картку Срна).

В середньому, в міжнародних матчах Брюггер показує 4.8 жовтих карток (господарі удостоюються подібної честі трохи частіше) і 0.4 червоних. У кожному шостому матчі Бернхард вказує на точку.

Преса не шкодує цього арбітра. Він уникнув особливих міжнародних скандалів, проте найчастіше його суддівство вважається відверто слабким, не заслуговуючим утішних оцінок. За всю свою кар"єру цей досвідчений арбітр своїм головним досягненням може вважати суддівство матчів групового турніру Кубка УЄФА.

Цього року Брюггер, очевидно, за своє посереднє суддівство одержав декілька листів з погрозами смерті, тому австрійська Федерація, щоб уникнути напруги, усунула його від роботи на декілька матчів.

Останню перед матчем "Бенфіка"-"металліст" гру Бернхард провів в чемпіонаті Австрії. 6-го грудня під його наглядом Kapfenberger з рахунком 3:1 переграв Mattersburg. У цьому матчі суддя показав 6 жовтих карток, з них 5 - гостям.

Асистенти арбітра: NorbertSchwab, MarkusMayr

4-й арбітр: OliverDrachta (вся бригада - Австрія)

Суддівський спостерігач: CharlesAgius (Мальта)

Делегат УЄФА: GerhardSager (Швеція)

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" і "Бенфіку" розсудить арбітр, якому погрожували вбивством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі