середа, 27 лютого 2008 15:18

"Матчі збірної України з хокею на ЧС-2008 покажуть у прямому ефірі"

Прямі трансляції матчів чемпіонатів світу в Японії і Канаді з хокею покажуть телеканали "Спорт-1" і "Спорт-2". Про це розповіла директор телекомпанії "Поверхность Спорт-ТВ" Марія Лисенко.


- Останнім часом популярність хокею в Україні значно зросла. А чи були зацікавлені інші телекомпанії придбати права на показ чемпіонату світу з хокею в Японії?
 
- А чому лише в Японії?! Телекомпанія "Поверхность Спорт-ТВ" придбала права не лише на трансляції ігор чемпіонату світу в першому дивізіоні за участю збірної України, а й права на показ усіх поєдинків світової першості у вищому дивізіоні, що відбудеться у травні 2008 року в канадських містах Квебек і Галіфакс. Окрім цього, телекомпанії "Поверхность Спорт-ТВ" належать права й на показ чемпіонатів світу наступного – 2009-го року. Таким чином, збірна України з хокею у будь-якому випадку не залишиться поза нашою увагою.

А щодо інтересу з боку інших телеканалів, то його виявляли одразу кілька наших конкурентів. Перемогти й справді було нелегко.

- Як телекомпанія "Поверхность Спорт-ТВ" планує транслювати чемпіонати світу-2008?

Ми плануємо надати можливість українському глядачеві подивитись максимальну кількість матчів у прямому ефірі. На каналах "Спорт-1" і "Спорт-2" ми покажемо усі матчі за участю збірної України в прямому ефірі. Крім цього, зважаючи на різницю в часі з Японією, повтори поєдинків будуть транслюватися у зручніший для перегляду час. І можливо, не лише на наших каналах. Зараз ведуться переговори з кількома провідними українськими каналами про надання їм субліцензії.

Що стосується чемпіонату в Квебеку і Галіфаксі, то ми плануємо показати значно більше матчів, ніж у попередні роки. Як ви, мабуть, пам"ятаєте, останні кілька сезонів чемпіонати світу у вищому дивізіоні транслював телеканал "Інтер", і кількість матчів в ефірі зазвичай не перевищувала 12-15. Цього року на каналах "Спорт-1" і "Спорт-2" українські шанувальники хокею зможуть подивитися більше 30 зустрічей із Канади. Причому переважну більшість у реальному часі.

Коментуватимуть усі поєдинки чемпіонатів світу з Японії і Канади наші коментатори – Вадим Плачинда і Денис Босянок.

- Які плани щодо хокею у керівництва телекомпанії "Поверхность Спорт-ТВ" на майбутнє?

Плануємо, як і раніше, транслювати матчі найсильнішої хокейної ліги світу – НХЛ. У реальному часі, по 4-5 ігор на тиждень. А ще у планах – придбання прав на трансляцію одного із клубних хокейних турнірів, що стартує у новому сезоні.

- Якого саме?

Хай це буде невеличким секретом і приводом для нашої наступної зустрічі.

Федерація хокею України

Зараз ви читаєте новину «"Матчі збірної України з хокею на ЧС-2008 покажуть у прямому ефірі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі