пʼятниця, 21 вересня 2007 20:37

"Макларен" вирішив не опротестовувати рішення у скандальній "справі Кофлена"

 Керівництво команди "Формули-1" "Макларен" розповсюдило офіційну заяву, в якій мовиться, що воно разом з своїми адвокатами і акціонерами вивчило вердикт Всесвітньої ради автоспорту і ухвалило рішення не опротестовувати його. Як сказано в прес-релізі, рішення було ухвалене "на користь спорту".

Відмова "Макларен" від апеляції фактично означає, що Кубок конструкторів без боротьби дістанеться команді "Феррарі".

"Макларен" був виключений з Кубка конструкторів цього року і оштрафований на $100 мільйони за те, що головний конструктор команди з Уокинга Майк Кофлен був звинувачений у нелегальному володінні секретною технічною документацією "Феррарі".

У прес-релізі приведені слова глави команди Рона Денніса:

- На щастя, ми отримали тверду підтримку з боку наших співробітників, спонсорів і уболівальників зі всього світу, і продовжуємо її отримувати. Всі вони прагнуть, щоб ми всі сили віддали справі перемоги в чемпіонаті миру цього року і в трьох гонках сезону, що залишилися.

Керівництво "Макларена" вимушене було визнати, що у розпорядженні Кофлена дійсно була секретна документація "Феррарі", а це вже є порушенням правив "Ф-1". Проте, команда наполягала, що головний конструктор не ділився нею з іншими інженерами, і що це не дало ніякої переваги.

У прес-релізі мовиться:

- До нашого здивування, із змісту електронних листів, про існування яких раніше не було відомо, стало ясно, що доступ до інформації не обмежувався однією людиною, хоча це жодним чином не було санкціоновано командою. Головне для "Макларен" полягає в наступному: ця інформація не використовувалася для досягнення переваги. 
Зараз ви читаєте новину «"Макларен" вирішив не опротестовувати рішення у скандальній "справі Кофлена"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі