Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2007 19:49

"Лукареллі ще рано "сватати" в будь-який з клубів"

Генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін відповів на питання вболівальників на прямій лінії, організованій прес-службою клубу і донецькою редакцією "Комсомольської правди в Україні".

Насамперед Палкін прокоментував багаточисленні чутки щодо подальшої долі італійського форварда Крістіано Лукареллі: "Щодо Лукареллі скажу, що його ще рано "сватати" в будь-який з клубів. Зараз ми обговорюємо з самим футболістом, з його агентом майбутню долю Крістіано в нашому клубі, як вона складатиметься і розвиватиметься. Я думаю, що вже в кінці січня ми визначимося з ситуацією. Ми хотіли б, щоб в цьому питанні обидві сторони були задоволені. Футболіст, зрозуміло, повинен грати постійно, і це його нормальне прагнення".

Футбольний функціонер називає причиною невдачі "Шахтаря" на євроарені недостачу досвіду: "Розумієте, нам не вистачає досвіду.  У нас є свій рівень, є краса гри, є швидкість. Але погляньте, ті голи, які нам забивали на останніх секундах "Севілья" і "Селтік", - це просто недостача досвіду. Тисячу разів можна стверджувати, що ми уклали гучний трансфер, але при цьому потрібно чітко розуміти, що кожному новому гравцеві потрібно притертися. Тим більше що цього року від нас пішли Тимощук, Матузалем, Елано, Маріка. А це фактично ядро команди. Нам довелося формувати нове ядро. Ні "Мілан", ні "Селтік", які мають величезний досвід виступів на євроарені, помилок в грі не прощають".

Палкін вважає, що рівень розвитку футболу прямо залежить від загального рівня країни: "Все безпосередньо залежить від розвитку економіки. Сьогодні мені попалася в газеті стаття про прибутковість лондонського "Арсенала". У них прибуток 200 мільйонів фунтів. Дохід від продажу телевізійних прав становить 2,7 млн. фунтів. Отже, коли у нас можна буде заробляти на продажі телевізійних прав, тоді поговоримо про можливість розвитку клубів. А в нашій ситуації все базується на спонсорських грошах, дотаціях і благодійності".

Генеральний директор "гірників" прокоментував також ситуацію з тренером клубу Мірчею Луческу, зокрема розмови про те, що румунський фахівець може очолити збірну України: "Я думаю, містер Луческу сам би на це не погодився. Потрібно займатися однією справою - або тренувати клуб, або національну збірну. І ми не були б задоволені таким поєднанням. На сьогодні - це наш тренер. Ми в нього віримо і розділяємо всю відповідальність за результати команди разом з ним".

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «"Лукареллі ще рано "сватати" в будь-який з клубів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути