четвер, 29 березня 2007 18:04

"Ліверпуль" просять поділитися новим стадіоном

Міська рада Ліверпуля попросила американських власників однойменної футбольної команди поділитися своїм новим стадіоном, що будується, з "Евертоном", повідомляє sport.com.ua  з посиланням на ВВС.

Один раз американці вже відповіли відмовою, але зараз вони збираються ще більше розширити нову арену, яка спочатку була розрахована на 60 тисяч місць.

- Якщо вони можуть збільшити стадіон в розмірах, чом би їм не поділитися?, - заявив глава міської ради Уоррен Бредлі

Ліверпулю ще належить оголосити своє остаточне рішення, але менеджмент клубу пообіцяв, що подумає над проханням.

Зараз Евертон подумує про переїзд на стадіон за межами міста (у Кіркбі), але Бредлі сподівається, що їх нинішня арена "Гудісон Парк" може бути реконструйований.

-Думаю, через декілька років "Евертон" знову гратиме в Ліверпулі на новому стадіоні. Якщо чесно, я був би щасливий, якби це був об"єднаний стадіон, але, напевно, не всі зі мною погодяться. Хоча я не бачу причину, за якою "Гудісон Парк" не може бути реконструйований, - додав Бредлі.

Протягом 8 років з 1884 по 1892 рр. "Евертон" вже грав на нинішньому стадіоні "Енфілд Роуд", і лише із-за їх переїзду з нього був створений ФК Ліверпуль. "Евертон" навіть одного разу виграв чемпіонат на "Енфілді" в 1891 році. Остання реконструкція "Гудісона" проводилася в 1994, коли було усунено сектори зі стоячими місцями.

Мабуть все ж таки переїзд замінять черговою корінною реконструкцією, яка повинна модернізувати стадіон і збільшити його місткість приблизно до 50-60 тисяч місць (зараз 40200).

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" просять поділитися новим стадіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі