середа, 28 листопада 2007 13:00

"Кастільо вибачився перед командою і можливо зіграє з "Селтіком"

"Кастільо вибачився перед командою і можливо зіграє з "Селтіком"
Перед грою з "Селтіком" Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря", як і личить регламенту Ліги чемпіонів, поспілкувався з представниками мас-медіа в прес-центрі стадіону "Селтік-парк"

Подія викликала великий інтерес як у української преси, так і у приймаючої сторони. Шотландські журналісти живо цікавилися психологічним станом "гірників", настроєм на завтрашній матч і багатьом іншим. Мірча Лучеську був відкритий для спілкування і детально відповідав на всі питання.

- Містер Луческу, ви вже грали тут проти "Селтіка". Тоді результат був не на користь "Шахтаря". Які помилки тоді були головними, і які не можна повторити в завтрашній грі?

- У тій грі, на мій погляд, позначилася, перш за все, помилка арбітра, це було обумовлено сильним тиском з боку уболівальників. Послідували вилучення наших гравців, покарання Яна Лаштувки, і, не дивлячись на хорошу гру, ми поступилися. Але я хотів би пригадати і інші поєдинки. Так, "Галатасарай" під моїм керівництвом грав тут внічию з "Глазго Рейнджерс", можна пригадати також успішні ігри збірної Румунії у 1981 році і багато що інше. Безумовно, коли шотландські клуби або збірні грають за підтримки своїх трибун, вони дуже могутні і здорово атакують. Наше завдання успішно зіграти в контргрі.

- Чи вичерпаний Ваш конфлікт з Кастільо, який відбувся в останній грі з "Нафтовиком"?

- Після матчу Кастільо вибачився у всіх гравців команди. Ми прийняли його вибачення, і, можливо, він навіть завтра зможе вийти на поле.

- У вчорашньому інтерв"ю Ви сказали, що "Селтік" достатньо удачлива команда. Прокоментуйте це.

- "Селтік" грав з "Міланом" і зумів забити на останніх хвилинах, в матчі з "Бенфікой" був автогол. Успіх дуже важливий. В даному випадку має значення, де проходить зустріч - на домашньому стадіоні або в гостях. У іграх Ліги чемпіонів для будь-якої команди необхідне правильне поєднання захисту і атаки - дуже часто в домашніх іграх все починається з могутніх атак і упевненої гри попереду, але результат може зробити будь-яка помилка в обороні.

- Завтрашній матч Ви вважаєте вирішальним, головним в груповому турнірі?

- Результат буде завтра вирішальним.

- Чи вважаєте Ви свою команду сильніше "Селтіка" по виконавцях?

- Ми граємо по-різному, сповідаємо різний стиль у футболі. У "Селтіка" є дуже сильні якості. Всі гравці відмінно готові фізично і, звичайно, потрібно відзначити прекрасні бійцівські властивості команди. Проте в технічних моментах би можемо мати певну перевагу, але все вирішуватиметься в кожному ігровому протистоянні.

- Містер Луческу, які, на Ваш погляд, причини невдач "Шахтаря" у листопаді?

- Головною причиною, як мені здається, є те, що листопад насичений іграми національних збірних, і багато футболістів "Шахтаря" випадають на два тижні з тренувального процесу. Крім того, вони повертаються в різному психологічному стані. Наприклад, після останніх ігор своїх збірних Срна приїхав у відмінному настрої, а Левандовські - в абсолютно іншому, і так далі. Крім того, не варто забувати, що футболісти здійснюють складні і часті перельоти, і деколи їм необхідно просто якийсь час, щоб виспатися і відновитися. Все це, звичайно ж, не допомагає нам.

- Чи будуть зміни в тактичних побудовах у зв"язку з відсутністю Фернандіньо?

- У нас у розпорядженні 27 футболістів, так що ми знайдемо вирішення цієї проблеми.

- У складі "Селтіка" не гратиме Накамура, як ви до цього відноситеся?

- У "Селтіка" є декілька достатньо сильних футболістів які визначають ігровий малюнок команди. В даному випадку - це Макдональд, Браун, і зокрема Накамура. Для нас це, напевно, добре, що він не гратиме, але підкреслю, що у господарів є кому замінити цього футболіста.

- Повертаючись до Вашого вчорашнього інтерв"ю з приводу удачливості "Селтіка", - ви вважаєте таку удачливість слабким місцем господарів?

- Так, "Селтіку" супроводила успіх в матчах з "Міланом" і "Бенфікою", але я не критикував шотландську команду за це і вже тим більше не висловлювався в негативному ключі. Нам всім потрібний такий успіх, це одна з важливих сторін футболу.

Джерело: www.shakhtar.com

Зараз ви читаєте новину «"Кастільо вибачився перед командою і можливо зіграє з "Селтіком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі