четвер, 24 липня 2008 11:44

"Карпати" продали "Шахтарю" одну телетрансляцію за 100 тисяч гривень

Інформаційний центр ФК "Карпати" оприлюднив подробиці розв"язання конфлікту між футбольний клубом та ТРК "Україна".

У неділю, 20 липня, у популярному футбольному огляді "Футбольний вікенд" його ведучий Олександр Денисов повідомив: "ТРК "Україна" не домовилась з "Карпатами" щодо трансляції, адже ціна за права, запропонована львівським клубом, виявилась неспіврозмірною із діючими цінами на українському та європейському ринках телевізійних прав... Ми відмовились від подальших перемовин з "Карпатами".

Та вже 22 липня Олександр Денисов повідомив, що пряма трансляція матчу таки відбудеться завдяки почесному президенту ФК "Карпати" Петру Димінському, зусиллями якого перемовини закінчились успішно. Вболівальнику, непосвяченому у процес перемовин, на перший погляд видається, що "Карпати" зменшили свої фінансові апетити й продали ТРК "Україна" права на трансляцію за нижчою ціною.

"Насправді це не так, - розповідає інформаційному центру ФК "Карпати" заступник генерального директора клубу Ігор Дедишин. - Як відомо, ФК "Карпати" не увійшов до так званого телевізійного пулу, який наразі не сформований Прем"єр-лігою, тож самостійно реалізовує права на свої домашні матчі. Звісно ж, і ціну на права ми визначаємо самі, виходячи із зацікавленості аудиторією того чи іншого матчу. Права на показ недільного матчу ми оцінили у 100 тисяч гривень, що, на мою думку, аж ніяк не є завищеною ціною навіть для українського ринку, не кажучи вже про європейський".

За даними Дедишина, ТРК "Україна" висловила готовність заплатити лише 20 тисяч гривень. "На цьому наші перемовини припинились. Новий поштовх цій історії дав, м"яко кажучи, образливий для ФК "Карпати" сюжет, що вийшов у "Футбольному вікенді" на ТРК "Україна" 20 липня. Після цього перед львівським клубом довелось вибачатися як телекомпанії, так і футбольному клубу "Шахтар". До честі донецького клубу, "Шахтар" висловив готовність заплатити "Карпатам" різницю суми, що її телеканалу "Україна" бракувало для отримання права на трансляцію поєдинку", - розповідає гендиректор "Карпат".

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" продали "Шахтарю" одну телетрансляцію за 100 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі