понеділок, 19 березня 2007 17:04

"Карпати" підуть в суд

Львівські "Карпати" протестують проти рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Національної федерації. Він зобов"язав галицький клуб грати домашній матч 19-го туру проти харківського "Металіста", не зважаючи на епідемію грипу, яка охопила 12 гравців "Карпат". Керівництво львів"ян подало скаргу на рішення КДК ФФУ, вимагаючи водночас відсторонити від виконання обов"язків голову КДК Стефана Решка.

- Якщо Апеляційний комітет ФФУ відхилить наше прохання, зарахує нам технічну поразку, а "Металіст" без гри отримає три очки, спочатку звернемося до спортивного арбітражного суду в Лозанні. Програємо там, підемо у цивільний суд, - стверджує генеральний директор "Карпат" Олександр Єфремов.

При цьому він визнає, до чемпіонату Польщі команда не заявиться. Цим погрожував власник

"Карпат" Петро Димінський.

- Петро Петрович - емоційна людина. Він вкладає особисті гроші в команду. До чемпіонату Польщі не підемо, бо - ми патріоти України.

Рік тому Димінський влаштував публічну сварку з президентом ФФУ Григорієм Суркісом. Але Єфремов не пов"язує рішення КДК ФФУ з тими подіями.

- Димінський - принципова людина. Так, була сварка з Суркісом. І з Ахметовим Димінський також сварився. Але зараз вони у нормальних стосунках. Просто такі як Решко Суркісові не потрібні. Решко - полковник. Але чинить він не як полковник, а як прапорщик. Його люди приїхали до Львова засвідчити хворобу і одразу з літака кажуть: давайте швидше, у нас півтори години. Поспішали на зворотній рейс до Києва. Подивилися на Батішту на Тимчишина і кажуть: чого вони не у лікарні? Яка лікарня, коли епідемія і карантин. Дома треба лікуватися. А Маркевич заявив: я знаю, ваш хворий Батішта по нічних клубах гуляє. Дурниці, вдома він сидить.

Випадок, коли через хворобу гравців переносили матчі, - не поодинокий. Так вчиняли у Чехії, Шотландії, Польщі. В Україні два роки тому відклали поєдинок "Дніпро" - "Металург" (Запоріжжя) через масову хворобу дніпрян. Запоріжці проти переносу не заперечували.

- Як тільки стало відомо, що почалася епідемія, я зідзвонився з наставником "Металіста" Мироном Маркевичем, - каже головний тренер "Карпат" Олександр Іщенко. - Він вислухав мене, зрозумів і сказав, що вчинить за вказівкою керівництва.

Єфремов погоджується, що Димінський помилився, не переговоривши з з президентом "Металіста" Олександром Ярославським.

- Але ж Професійна футбольна лігі узяла від нас медичні підтвердження і заспокоїла: сказала, що все вирішено і матч відбудеться пізніше, - стверджує генеральний директор "Карпат".

У понеділок документи по справі надійшли до Апеляційного комітету ФФУ.

- Коли почнеться розгляд справи, сказати не можу, - каже "ГПУ" його голова Олександр Мошинський, 45 років. - Члени апеляційного комітету - люди зайняті, треба час зібратися. Намагатимемося винести вердикт цього тижня.

Кометувати шанси "Карпат" на виграш справи Мошинський відмовляється.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" підуть в суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі