середа, 28 липня 2010 15:00

"Гармаш на голову вище Бертольо" - Сабо

"Гармаш на голову вище Бертольо" - Сабо

Київське "Динамо" упевнено розібрався з бельгійським "Гентом" (3-0) у першому матчі 3-го кваліфайраунда Ліги Чемпіонів, створивши собі більш ніж солідний заділ на поєдинок у відповідь. Тим не менше проблем у команди, яка претендує на те, щоб пройти в турнірі якнайдалі - більш ніж достатньо. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-наставник "Динамо" і збірної України Йожеф Сабо.

- Найголовніше - виграли. Сьогодні Газзаєву і його команді потрібна впевненість, - говорить Йожеф Йожефович. - "Гент" - це "Гент", з ним питання фактично вирішено. Тим більше, що тренер заздалегідь здався і не привіз багатьох основних футболістів. Разом з тим, динамівці показали хорошу гру. Забиті м"ячі дуже красиві. Дай Боже так і далі. Адже попереду у "Динамо" куди більш серйозні суперники, а оскільки ми несіяні, то попастися може хто завгодно - "Зеніт", "Севілья", "Тоттенхем" і т.д.

- Найбільш проблемна позиція у складі нинішнього "Динамо"?

- Оборона взагалі кульгає. Деякі футболісти просто не відповідають рівню такої команди як "Динамо" Київ. Головному тренеру треба над цим серйозно задуматися.

- Когось конкретно назвете?

- Ні, називати не хочу.

- Багато втішних відгуків викликала гра Гармаша. Чи здатний він замінити Алієва, про відхід якого доводиться чути все більше і більше жалю?

- Гармаша я помітив, коли йому було 17 років. Двічі він у мене зіграв в "основі". А потім зник, інші тренери в ньому нічого не побачили. А тепер уявіть собі, як би цей гравець виріс, якби всі ці три роки був в першій команді, де з ним серйозно працювали. Гармаш по грі вище Бертольо на голову - агресивний, забивний, повинен вирости в висококласного футболіста.

- Воротарська позиція нині виявилася як ніколи проблемною, в обоймі двоє молодих - Бойко та Коваль. Чи здатний останній стати паличкою-виручалочкою?

- Це проблема. Два молодих воротаря, тоді як в ідеалі повинен бути один старожил, як наприклад Шовковський і під ним молодий, який набирає досвіду, виходить на заміну. Коваль як для свого віку себе цілком добре показав. Але це не "Металург" Запоріжжя, а "Динамо" Київ. І своїх помилок він ще наробить. І тут дай йому Боже стійкої психіки. Адже може десь вийти, напартачити. І його можуть почати спихувати. Важливо, щоб він не сидів на лавці, грав, набирався досвіду і впевненості. В усякому разі, в нинішній ситуації шанс у нього є. Як і у Бойка.

Зараз ви читаєте новину «"Гармаш на голову вище Бертольо" - Сабо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі