Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2008 11:43

"Фріц знає моє тіло краще, ніж моя дружина" - Кличко

"Фріц знає моє тіло краще, ніж моя дружина" - Кличко
Готуватися до боїв в Австрії для братів Кличко стало вже доброю традицією. Правда, останнім часом це більше стосувалося Володимира. А ось Віталій хоч і готувався до боїв, але на ринг так і не виходив з 2004 року.

Український боксер-політик завжди говорив, що підтримує базову спортивну форму. Тепер, після підписання контракту на бій з Семом Пітером, потрібно виходити на її пік. У Києві умов для нормальної підготовки, за словами самого Віталія немає, тому зараз він під керівництвом свого давнього тренера Фріца Здунека працює в Австрії, в невеликому гірському селі недалеко від Кітцбюеля.

"На переправі коней не міняють, - розповів нам вчора по телефону Віталій, - тому мені допомагає тренер, з яким я вже 12 років. Здунек для мене - батько в професійному боксі. Ми навіть жартуємо, що Фріц знає моє тіло краще, ніж моя дружина".

Про вибір місця табору Кличко говорить так: "У гірському повітрі мала концентрація кисню, тому організм працює в умовах ще більшого навантаження". Графік у нашого боксера такий: о 6 годині ранку підйом, потім спортзал, крос або басейн. А вже потім - саме тренування.

Також боксер регулярно проглядає відео боїв Пітера. "На якісь особисті справи часу залишається дуже мало, - признається Віталій. - На рахунок потішити себе, то хіба що ввечері в п"ятницю я дозволяю собі небагато відійти від звичного меню і замовляю цікаву місцеву страву - солодку яєчню по-тірольськи".

Говорячи про значення майбутнього бою 11 жовтня в Берліні, наш боксер аніскільки його не зменшує: "Для мене цей бій дуже важливий. Він стане одним з самих значущих в світовому боксі, його транслюватимуть більш ніж в ста країнах світу. А у Сема Пітера буде унікальний шанс перевірити на собі, у кого сильніший удар - у мене або у мого брата Володимира".

Цікаво, що в жорсткому графіку тренувань Кличко знаходить час і на... навчання. У вересні Віталій поступив в Національну Академію державного управління при президенті України. Отже високо в горах його можна застати і за підручниками. "От як раз зараз перечитую Конституцію України, - говорить Клічко. - Для майбутніх заліків деякі її пункти треба знати досконало".

segodnya
Зараз ви читаєте новину «"Фріц знає моє тіло краще, ніж моя дружина" - Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути