четвер, 13 березня 2008 10:32

"Формула-1" стане екологічно чистою

Президент ФІА Макс Мослі оприлюднив своє бачення майбутнього "зеленої" "Формули-1", виступаючи на Міжнародному форумі передових автомобільних технологій (International Advanced Mobility Forum, IAMF) в Женеві.

"У 2009 році "Формула-1" використовуватиме гібридну технологію, це перший крок програми розвитку досліджень в галузі ефективнішого використання енергії в автоспорті. Вдосконалення двигунів було заморожене нами, це означає, що приросту потужності можна добитися, тільки витягуючи більше енергії зі спалюваного палива.

Ця гібридна технологія, що носить назву системи відновлення кінетичної енергії (KERS), повинна провести революцію у "Формулі-1". Це зробить наші гонки більш екологічно чистими і висуне їх в авангард автомобільних технологій майбутнього.

Вводячи нові правила, які роблять впровадження еко-технологій єдиним шляхом для підвищення швидкості, ми впевнені, що тепер величезні бюджети команд і зайняті в них кращі інженери працюватимуть на розвиток систем відновлення енергії. Ця узгоджується з рухом за зниження викиду вуглекислого газу в атмосферу, що набирає силу в автомобільній індустрії, і впровадження більш екологічного палива", - наводить тези промови Мослі прес-служба ФІА.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «"Формула-1" стане екологічно чистою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі