четвер, 04 жовтня 2007 13:33

"Феррарі" теж шпигувала в "Макларені"

Колишній головний механік Ferrari Найджел Степні, один з головних обвинувачених в справі про промислове шпигунство на користь McLaren, заявив, що італійська команда також застосовувала нечесні методи для досягнення результатів. За словами Степні, співробітники Ferrari володіли детальною технічною інформацією, що належала McLaren, повідомляє Lenta.Ru.

- Я отримував інформацію від колишнього головного дизайнера McLaren Майка Кофлена і передавав її своїй команді. Можу сказати, що в той час, коли я займав свою посаду, в Ferrari знали все про тактику суперників на кожну гонку, про технічні аспекти", - цитує Степні ВВС News.

Степні підкреслив, що у нього були відомості навіть про те, які результати отримували в McLaren після чергових тестів. Англійський інженер стверджує, що своїми даними він ділився з іншими співробітниками Ferrari, але у нього не збереглося доказів цього: електронних листів або записаних на диктофон розмов.

- Але в Ferrari обговорювали мої відомості. Раз Всесвітня рада з автоспорту визнала McLaren винним у володінні незаконною інформацією та її використанні, то потрібно так само покарати й Ferrari. Всі вважають, що інформація текла тільки в одному напрямі, але запевняю вас, що це далеко не так, - резюмував Степні.

Нагадаємо, що в результаті найбільшого скандалу в історії автогонок команда McLaren була оштрафована на 100 мільйонів доларів, виключена з розіграшу Кубка конструкторів нинішнього року, зароблені нею очки були анульовані, а участь в чемпіонаті світу наступного року була поставлена в залежність від результату технічної експертизи болідів фахівцями FIA (Міжнародна федерація автоспорту).

Зараз ви читаєте новину «"Феррарі" теж шпигувала в "Макларені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі