пʼятниця, 11 липня 2008 17:09

"Добре, що програв, будучи юніором"

"Добре, що програв, будучи юніором"

Рекордсмен світу, українець Микита Нестеренко був головним претендентом на "золото" юніорського чемпіонату світу з легкої атлетики у секторі для метання диска. Але спортсмену довелося задовольнитися бронзою. До свого ж світового рекорду, встановленого у травні, Микиті не вистачило більше дев"яти метрів. Його результат у Бидгощі - 61.01 метр.

Щоправда, у Нестеренка було лише дві вдалі спроби. У третій спробі він метнув диск за 65 метрів, але той вилетів за межі сектора. Четверта знову була краща, але атлет вийшов ногою за межі кола.

Переміг у змаганнях німець Гордон Вольф (62 метри)

- Фаворитом був Нестеренко. Я навіть не очікував такого результату, хоча, звичайно, сподівався. Я безмежно радий, - сказав Вольф після змагань.

Своїми враженнями від виступу з прес-аташе Федерації легкої атлетики України Оленою Слободянюк поділився і Нестеренко. Зробив він це наступного дня після змагань, коли, власне кажучи, і відбулася церемонія нагородження.

- Все абсолютно нормально. Я навіть радий бронзовій нагороді. Напевно, більшою поразкою для мене була б срібна медаль.

- Можеш назвати якісь конкретні причини того, що результат на чемпіонаті майже на десять метрів менший, ніж ти показав у Халлє в травні?

- Технічно був готовим на всі сто. Можливо, забракло навантажень останніми днями і не вдалось на секторі повністю розкрити свої можливості.

- А щодо суперників? Можеш вважати, наприклад, Маріна Премеру (срібний призер ЧС у Бидгощі) достойним конкурентом?

- Не хочу нікого обговорювати. Я радий, що наступного разу буду змагатись не зі своїми результатами, а з конкретними суперниками. Від того, як кого зватимуть, мало що залежить.

- І яку перспективу ти бачиш у майбутньому?

- Хоча і маю олімпійський норматив, але відсотків дев"яносто, що в Пекіні не змагатимусь. Це добре, що свого роду поразки зазнав зараз, будучи юніором. Зроблю висновки, обов"язково пораджусь з тренером і надалі намагатимусь бути кращим у своєму виді.

"Газета по-українськи" за матеріалами IAAF та FLAU

Зараз ви читаєте новину «"Добре, що програв, будучи юніором"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі