пʼятниця, 28 серпня 2009 11:48

"Для них ця гра нічого не вирішувала, але для наших хлопців - це безцінний досвід" - Павлов

"Для них ця гра нічого не вирішувала, але для наших хлопців - це безцінний досвід" - Павлов

Наставник переможців матчу "Ворскла"-"Бенфіка" (2:1) Микола Павлов прокоментував гру та дії свої підопічні.

- Давайте я розповім, що я говорив хлопцям на установці. Я думаю, це цікаво, тому що про це зазвичай не говорять. На думку багатьох - журналістів, фахівців, функціонерів - ми затіяли велику дурість, коли йшли до Європи. Але є такий вираз, яким я керуюся в своєму житті: навіть якщо ти почав якусь дурість - доведи її до кінця, і лише потім її кидай, та більше не повторюй.

І ту "дурість", яку ми, на думку багатьох, зробили, - ми її і спростували. Ми отримали безцінний досвід в грі з однією з найсильніших команд Європи, з традиціями!

Можливо, для них ця гра нічого не вирішувала, але для наших хлопців це багато чого вартує.

Я сказав, що якщо ми виграємо, то саме такі слова будуть сказані в роздягальні. Що ми й зробили. Ми домовлялися, що якщо в перших хвилин п"ятнадцять заб"ємо декілька м"ячів, то поборемося за вихід в групу, а якщо не заб"ємо - то побудуємо гру по-іншому. Головне - виглядати сьогодні гідно та щоб з поля всі пішли живими. На жаль, Васю Сачко перед "Таврією" ми вже втратили. Але ми так і планували: якщо ми тут сьогодні зіграємо основою, то до Криму поїдемо дублюючим складом.

Які слабкі місця у "Бенфіки" вдалося використати?

- В порівнянні з минулою грою з нами і з наступною грою в чемпіонаті у них було сім замін, включаючи воротаря. Я сказав хлопцям: "Швидше за все, вони не встигли зігратись, адже в такому поєднанні вони ще не грали. І якщо ми нав"яжемо їм свою гру, то у нас будуть шанси". Ми втратили багато не тільки фізичних сил, але і емоційних. А емоції відновлюються важче, ніж фізичні якості. Це, до речі, велика проблема - відновити гравців за два дні.

"Ворскла" єдина з українських клубів виграла в сьогоднішніх матчах ("Шахтар" зробив це вчора) і таким чином здобула першу перемогу на своєму полі цього сезону. Чи маєте намір ви поправляти ситуацію в чемпіонаті вже в грі з "Таврією" і чи вийдуть на полі дублери?

- Ми через два дні подивимося на стан гравців і ухвалимо рішення. Якщо ви відмітили, ми в останніх іграх міняємо Гришу Ярмаша. Він ще поїде в збірну. Плюс його функціональний стан трохи гірший, ніж у решти, адже взимку він переніс запалення легенів. Мабуть, зараз це позначається. Ми повинні думати не тільки про те, щоб грали кращі, але щоб всі гравці були живі-здорові. Якщо вони будуть здорові - це нам буде велика підмога.

До Ялти після "Таврії" не їдете?

- Вже часу немає. Я з глибокою пошаною відношуся до Кучеревського, з яким ми разом працювали, і тому не міг відмовитися від участі в турнірі його пам"яті. 4 числа - перша гра. Окрім збірників, туди відправиться вся наша молодь. Після 8 числа залишиться ще буквально тиждень. Тепер доведеться благати Бога, щоб витримали в Сімферополі, гідно зіграти. Тепер відпустіть мене, будь ласка, а то всі ресторани закриються, а потрібно десь поїсти...

Turnir

Зараз ви читаєте новину «"Для них ця гра нічого не вирішувала, але для наших хлопців - це безцінний досвід" - Павлов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі