вівторок, 03 лютого 2009 10:51

"Динамо" в Бразилії добре знають, а ще тут найкраща в світі інфраструктура" - Гильєрме

Одна з двох (нападник та лівий захисник) трансферних цілей "Динамо" в період зимової перерви досягнута. 20-річного форварда бразильського "Крузейро" наш клуб придбав у неділю ввечері, буквально за кілька годин до закриття заявок у Кубок УЄФА.

Кияни заплатили за Гильєрме рекордну для себе суму $15 млн ($7 млн+клебер, якого "Динамо" оцінило в $8 млн). І є за що - у Бразилії він вважався одним із найталановитіших гравців, запрошувався до юніорської збірної, а за "Крузейро" відіграв 84 матчі та забив 36 голів!

Гильєрме володіє чудовою технікою та швидкістю. Не дивлячись на невеликий зріст (174 см), добре грає головою. Хоча, форварду і не вистачає атлетизму, він практично не б"є з дальньої дистанції і не виконує стандарти. Але цим є кому займатися в "Динамо".

Тому новачок "Динамо" почуває себе сміливо та розкуто - вже вибрав собі номер (77-й) і провів вчора своє перше тренування в новій команді.

- Про свій новий клуб до переїзду чув?
- Безумовно, про "Динамо" в Бразилії знають. Навіть більше, ніж про Україну та Київ. І я щасливий тут опинитися.

- На тебе претендували "Сарагоса" та "Динамо". Що схиляло тебе до "Динамо"?
- По-перше, статус клубу. "Динамо" постійний учасник Ліги чемпіонів, а це еліта футболу. Ну і клубна інфраструктура тут вражаюча. Я вже встиг переконатися - умови тут одні з кращих у світі.

- Знаєш, що ти став найдорожчим придбанням в історії Динамо?
- Правда? Я пишаюся цим. Дуже хочу виправдати ці інвестиції на полі.

- Які у тебе перші враження від України та Києва?
- Мене все лякали холодами. Але нічого страшного в цьому не немає. Головне - я вже одягнув футболку "Динамо" і вона мене пасує більше всіх. До того ж футболка синя, як і у мого рідного "Крузейро".

- Знайомий із бразильцями, які грають зараз у "Динамо"?
- Так, знаю Бетао. А ось з Корреа та Рінконом я ще маю познайомитися.

Вже вивчив "добре", "спасибі" і "привіт"!

- Твій колишній партнер по нападу в "Крузейро" Марсело Моренно грає зараз у складі головного суперника киян у чемпіонаті - "Шахтарі".
- Так, Моренно мій товариш. Коли він пішов із "Крузейро", саме я почав грати на його місці в атаці. Що ж, тепер ми суперники. Думаю, принципове протистояння "Динамо" та "Шахтаря" тепер отримає новий нюанс. Гильєрме проти Моренно!

- Головна легенда "Крузейро" - Тостао, який грав у 60-70 роки. А хто був кумиром твого дитинства?
- Роналдо. У Бразилії його всі називають Феномен. Він ще зовсім юним відіграв за "Крузейро" один сезон, після чого виїхав до Європи.

- Готовий до того, що форму доведеться набирати швидко? Адже вже в лютому ти можеш допомогти "Динамо" в матчах Кубка УЄФА проти "Валенсії".
- Так, доведеться постаратися, адже я зіграв останній матч за "Крузейро" в чемпіонаті Бразилії ще 7 грудня. Після чого два місяці сидів фактично без роботи і чекав, коли в клубі визначаться з моєю долею. Зараз потрібно якомога швидше втягуватися - дуже хочу знову відчути смак великої гри.

- Чим ти захоплюєшся окрім футболу?
- Як і кожен бразилець, люблю з друзями сходити до ресторану, пограти в боулінг. Погуляти зі своєю дівчиною Барбарою. Вона, до речі, приїде до Києва через пару тижнів. А поки, без неї та товаришів, весь вільний час піде на вивчення англійської та російської мов. Ось, вже вивчив "добре", "спасибі" і, як же це, а, згадав - привіт!".

football.ua, Газета Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" в Бразилії добре знають, а ще тут найкраща в світі інфраструктура" - Гильєрме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі