середа, 25 червня 2008 15:44

"Динамо" та "Шахтар" отримають гроші за своїх гравців на Євро-2008

Віце - президент "Баварії" та Асоціації європейських клубів Карл-Хайнц Румменіге вважає, що дуже скоро встановиться гармонія між футбольними клубами і міжнародними футбольними керівними органами.

"Можу завірити, що майже по всіх спірних моментах ми домовилися. Гармонія та співпраця серед членів футбольної сім"ї гарантується", - заявив Румменіге в Женеві, додавши, що "буде встановлений плідний діалог між двома футбольними гілками влади".

Президент "Баварії" розповів, що угоди включають виплату компенсації футбольним клубам від FIFA і UEFA за гравців, які викликаються в національні команди. UEFA виплатить 43,5 млн. євро учасникам чемпіонату Європи-2008 в Австрії та Швейцарії.

Виходить, що за кожного футболіста UEFA виплатить трохи менше 120 тисяч євро. Таким чином, донецький "Шахтар" за трьох своїх гравців - Раца, Левандовскі та Срну повинен отримати 355 тисяч євро. А київське "Динамо" за Огнена Вукоєвіча - 118 тисяч євро, передає ЛІГА.

Що стосується чемпіонатів світу в 2010 і 2014 року, то FIFA орієнтується на дещо меншу суму компенсацій - в 150 млн. євро на кожен турнір або по 100 тисяч за гравця.

Асоціація європейських клубів була створена в січні цього року, замінивши так звану групу G-14. В даний момент вона об"єднує 204 члени з 53 національних федерацій. Україну в АЄК представляють "Шахтар", "Динамо" та "Дніпро", хоча останні двоє і не брали участь у форумі засновників.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" та "Шахтар" отримають гроші за своїх гравців на Євро-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі