понеділок, 10 листопада 2008 17:17

"Динамо" підкосила епідемія травм

На фініші втомливого футбольного року і напередодні вирішальних єврокубкових поєдинків "Динамо" втрачає гравців.

У недільному матчі проти ФК "Львів" захисник "Динамо" Тарас Михалик покинув поле лише за допомогою лікарів. Тарас, завершуючи атаку, вдарив по м"ячу, потім по виставленій нозі суперника, і отримавши хворобливий удар звалився на полі. Повернутися в гру динамівець так і не зміг. Тисячам уболівальників, які спостерігали за футбольною драмою, на стадіоні і всій телеаудіторії залишилося лише сподіватися на краще.

Після обстеження стало відомо, що захисник отримав розсічення в області гомілковостопного суглоба і йому наклали шви. Про терміни відновлення Михалика поки говорити передчасно. Все залежатиме від того, наскільки швидко пройде загоєння.

У нинішньому році команді не допоможе Мілош Нінковіч. В суботу на тренуванні Мілош зламав кістку на стопі. Зараз нога сербського півзахисника "взята" в гіпс. "Днями виїжджаю до Бельгії, де буде зроблена операція. - сумним голосом розповідає Нінковіч. - Лікарі говорять, без хірургічного втручання відновлення затягнеться на п"ять місяців, а з ним обійдеться двома.

Одного разу довелося через це пройти. Кілька років тому ця ж кістка була зламана на лівій нозі, а зараз на правій. Після операції заїду на декілька днів до Києва, а потім - до Сербії. Лікарі говорять, якщо не буде ніяких ускладнень, в січні зможу почати тренуватися. Як отримав травму? На рівному місці. Було звичайне тренування, готувався до гри з ФК "Львів". Невдало приземлився на ногу і відчув різкий біль. Відразу зрозумів, це серйозно".

За індивідуальною програмою продовжує відновлюватися Тіберіу Гіоане. Румунський півзахисник в домашній грі з "Порту" отримав мікротравму м"яза стегна. За словами клубних лікарів, Тіберіу повернеться до тренувань в загальну групу найближчим часом. У цьому впевнений і сам футболіст: "З кожним днем відчуваю себе все краще. Відразу після гри з "Порту" ходив насилу. Зараз пересуваюся нормально, хоча м"яз, продовжує турбувати. Займаюся за індивідуальною програмою, щодня їжджу на базу, роблю спеціальні вправи. З понеділка почав поволі бігати. Продовжуватиму лікуватися і сподіваюся, що скоро сможу приєднається до партнерів".

Невизначеність у Шовковського. У матчі з ФК "Львів" воротар не потрапив в заявку, спостерігаючи за грою з трибуни. Пошкодження м"яза стегна Олександр отримав під час п"ятничного тренування. "Після консультації в клініці доктора Лінько було ухвалено рішення утриматися від тренувань в найближчий тиждень. Вірніше, зараз займаюся в тренажерному залі, але "навантажую" лише м"язи вище за пояс. Найближчим часом збираюся пройти обстеження, яке покаже серйозність травми. Тільки після цього зможу назвати терміни повернення на поле", - відзначив Шовковський.

Під питанням участь в кубковому поєдинку з алчевськой "Сталлю" Малхаза Асатіані. "У грі з луганською "Зорею" потягнув задню поверхню стегна. Зараз самопочуття нормальне, хоча стегно продовжує турбувати. Продовжую займатися за індивідуальною програмою. Думаю, дні через два або три зможу тренуватися нарівні зі всіма, в загальній групі. Питання моєї участі в грі в Алчевськом вирішиться у вівторок", - підсумував грузинський захисник.

Побажаємо травмованим динамівцям швидкого одужання, а тим, хто в строю, ніколи не поповнювати клубний лазарет.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" підкосила епідемія травм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі