четвер, 26 лютого 2009 12:19

"Динамо" не вистачатиме Мілевського" - Сьомін

На прес-конференцію, яка передує матчу з "Валенсією", головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін прийшов сам. Втім, у київських і місцевих журналістів питань накопичилося достатньо, і Юрію Павловичу довелося приділити спілкуванню із ЗМІ доволі багато часу.

- Після матчу з "Валенсією" команда відпочила один день, після чого ми вирушили на тренувальний збір до Марбельї, де працювали в своєму звичному режимі. В рамках цього збору ми зіграли два контрольних матчі з самарськими "Крильями Совєтов", після чого в нас було два повноцінних тренувальних дні. Погода в Марбельї була хороша, умови — чудові.

- Наскільки достовірна інформація про травму Каддурі?

- Вчора він поскаржився на ушкодження стегна. Чи зможе він зіграти – мені поки сказати важко. Рішення ухвалимо пізніше.

- За підсумками першого матчу "Динамо" та "Валенсії" склалося враження, що обидві команди не продемонстрували всього, на що здатні. У зв"язку з цим, як ви розцінюєте шанси суперників перед грою?

- Я вважаю, що в Києві "Динамо" і "Валенсія" продемонстрували хороший футбол, який був дуже цікавий для глядачів. Наші гравці прагнули грати з максимальною самовіддачею. В когось це виходило краще, в когось — гірше. А що буде, мені передбачити дуже складно. Гадаю, на нас чекає така ж боротьба, яку ми бачили в Києві. В першому поєдинку ця боротьба була рівна, але, на мій погляд, трохи більше пощастило "Валенсії".

- Враховуючи кадрові проблеми "Динамо" в нападі, ви вже визначилися з тим, хто зіграє в атаці вашої команди?

- В принципі, так – на 90%. Хто знає, що може статися... В нас стільки травмованих гравців, що вже лячно говорити про щось.

- Яка вірогідність взяти участь у матчі в Гільєрме?

- У Гільєрме практично немає жодних шансів зіграти в матчі, оскільки в нього ще болить нога.

- Чи надихають "Динамо" результати "Шахтаря" і "Металіста" в перших матчах 1/16 фіналу Кубка УЄФА?

- Ви ж розумієте, що чим більше наші команди зароблять очок, тим більшим буде єврокубковий клубний рейтинг України, тим більшим буде представництво українських клубів у єврокубках в наступному сезоні. В зв"язку з цим перемоги "Шахтаря" і "Металіста" — це дуже добре і приємно. На мій погляд, ми також досягли непоганого результату в матчі з "Валенсією". Втім, все вирішиться в грі. Така сама ситуація і в "Шахтаря", і в "Металіста". Ми бажаємо їм успіху.

- В матчі чемпіонату Іспанії проти "Депортиво" червону картку отримав Давід Вілья, через що пропустить наступний поєдинок. Ви впевнені, що нападник зіграє в проти "Динамо"?

- Гадаю, так. Це провідний гравець "Валенсії", якого хочуть бачити глядачі. Тому в мене немає жодних сумнівів із цього приводу.

- Чи зможе зіграти Нінкович?

- Гадаю, Нінкович не зможе зіграти.

- Що буде для "Динамо" першочерговим у плані досягнення необхідного результату?

- Найважливіше для нас, щоб кожен із гравців реалізував себе на сто відсотків. Щоб не було футболістів, які з яких-небудь причин зіграли гірше за свої можливості.

- В Іспанії вважають, що Давид Сільва дуже сильно постраждав у зв"язку з тренерською установкою грати проти нього жорстко. Чи не повториться подібне і в цій грі?

- Можливо, ви говорите про матч із "Депортиво"... Якщо все ж таки мова про матч у Києві, то я не пам"ятаю подібних епізодів. Крім того, ми ніколи не даємо установок грати проти когось персонально, і тим паче діяти грубо. Все має бути в рамках футбольних правил.

- Чи буде хтось із ваших помічників присутнім на матчі "Металіст" — "Сампдорія"?

- Ні, але ми подивимося цей матч у записі.

- Традиційно "Динамо" має проблеми з іспанськими командами...

- Я б не говорив про певні традиції. Вся річ у тому, що іспанський футбол є дуже сильним. Іспанські команди грають у сучасний футбол, перемагають в європейських турнірах, а національна збірна Іспанії стала чемпіоном Європи. Гадаю, в першу чергу наша ситуація пов"язана саме з цим...

- Звідки спостерігатиме за матчем дискваліфікований Артем Мілевський?

- Мені зараз складно сказати. Де його організатори матчу розмістять – звідти він і спостерігатиме за грою. На лавці запасних він точно знаходитися не може. Звичайно, в матчі нам не вистачатиме Артема. Це наш провідний гравець, важлива фігура за будь-якої тактичній побудови гри. Але що поробиш – таке життя. Ми маємо знайти йому заміну.

- На скільки відсотків мають виконати вашу установку гравці, щоб було досягнуто результату?

- Якою б не була установка, мають ще бути імпровізація, боротьба, робота і, звичайно, успіх. Оскільки не завжди на полі вдається виконати все те, про що йшла мова на установці.

- Наскільки вас турбує вірогідна присутність Давида Вільї у складі "Валенсії"?

- Присутність Вільї на полі, гадаю, турбує не тільки нас, а всіх суперників "Валенсії" (сміється). Втім, він же грав і в київському матчі, і все для нас обійшлося.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)


Зараз ви читаєте новину «"Динамо" не вистачатиме Мілевського" - Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі