понеділок, 23 серпня 2010 12:59

"Динамо" і "Дніпро" зробили послугу "Шахтарю". Результати 7 туру УПЛ

В ці вихідні завершився 7-й тур чемпіонату України з футболу серед команд Прем"єр-ліги

У центральному матчі київське "Динамо" та дніпропетровський "Дніпро" розійшлися миром - 0:0, і цей рахунок найбільше влаштував їхнього спільного суперника - донецький "Шахтар". Підопічні Мірчі Луческу тепер на три очки випереджають дніпропетровців і на п"ять - столичний клуб.

"Динамо" і "Дніпро" зустрілися на стадіоні імені Лобановського у "паузі" між важливими матчами єврокубків - відповідно Ліги чемпіонів і Ліги Європи УЄФА, де обидва представники України нині перебувають не в кращому становищі. У національній першості останнім часом їхні справи також йшли не найкращим чином - у попередньому турі й ті, й інші програли.

Однак цього разу ворота киян та дніпропетровців залишилися на замку, хоча моментів у суперників було більше, ніж достатньо. Так, до перерви хавбек гостей Євген Коноплянка ударом з-за меж штрафного майданчику ледь не вразив ціль, але Максим Коваль перевів м"яч у поперечину.

"Динамо" за традицією сильніше провело другий тайм, завдавши чимало клопоту Антону Каніболоцькому. Утім, кіпер "Дніпра" зіграв також без помилок, відбивши небезпечні удари Андрія Ярмоленка і Тараса Михалика. А коли і він був безсилий врятувати свою команду, на допомогу дніпрянам приходив фарт.

Приміром, після рикошету від ноги Милоша Нинковича і Гільєрмо, що зіграв першу гру після повернення з московського ЦСКА, м"яч прокотився уздовж лінії воріт. А "постріл" зі штрафного Андрія Шевченка вже в компенсований час знову ж прийняла на себе поперечина.

Несподівано завершився поєдинок у Харкові, де "Металіст" поступився "Кривбасу" - 3:4. Двічі на протязі зустрічі ведучи в рахунку, господарі дозволили по два рази відзначитися нападаючим криворіжців Олександру Іващенку та Андрію Варанкову. У слобожан теж забивали форварди - двічі Марко Девіч, і лише один раз Андрій Воробей.

Львівські "Карпати", ледве не ставши однією з головних сенсацій єврокубкового четверга, у неділю виставили на гру із "Севастополем" другий склад, але все-таки здобули перемогу - 2:1. Тут вирішальним виявився результативний укол гравця основи Олега Голодюка.

Виграла і "Таврія", чия міжнародна одісея, судячи з усього, підійшла до завершення. Удома сімферопольці із великими складнощами поклали на лопатки запорізький "Металург" - 2:0. Голи Дениса Голайда та Руслана Платона припали на 88-ту та 90-ту хвилини.

Чемпіонат України, 7-й тур

П'ятниця, 20 серпень

"Оболонь" - "Зоря" - 1:0 (1:0)

Гол: Панас, 39.

"Волинь" - "Шахтар" - 0:1 (0:0)

Гол: Едуардо, 73.

"Іллічівець" - "Арсенал" - 2:2 (1:1)

Голи: Бартулович, 6 (0:1), Козоріз, 19 (1:1), Самусевас, 48-авт (1:2), Антонов, 63 (2:2).

"Металург" (Д) - "Ворскла" - 2:0 (1:0)

Голи: Аделей, 28, Мхітарян, 52.

"Таврія" - "Металург" (З) - 2:0 (0:0)

Голи: Голайдо, 88, Платон, 90.

"Динамо" - "Дніпро" - 0:0

"Карпати" - "Севастополь" - 2:1 (1:0)

Голи: Кополовець, 37 (1:0), Ференчак, 46 (1:1), Голодюк, 67 (2:1).

"Металіст" - "Кривбас" - 3:4 (2:2)

Голи: Воробей, 15 (1:0), Іващенко, 35 (1:1), Девіч, 39 (2:1), Воронков, 45 (2:2), Іващенко, 55-пен. (2:3), Воронков, 61 (2:4), Девіч, 82 (3:4).

За матеріалами УЄФА, Террикон, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" і "Дніпро" зробили послугу "Шахтарю". Результати 7 туру УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі