четвер, 06 листопада 2008 08:43

"Динамо не вистачає досвіду, але видно великий потенціал" - тренер "Порту"

Жезуальду Феррейра, головний тренер "Порту":

- Це була дуже хороша гра. Всі мої гравці грали здорово. Ми повинні були обов"язково перемагати. У нас і в "Динамо" були абсолютно різні цілі на гру. Кияни грали удома, розпоряджаючись і полем, і часом. Вони грали не для того, щоб виграти, а для того, щоб досягти зручного для себе результату. Ми ж вийшли на поле з однією метою - виграти. Нікого зі своєї команди не виділятиму - всі виконали мою установку на гру. І навіть гол, забитий в наші ворота, я списую на невдачу. Багато в чому він був випадковим: один удар - один гол. У перерві я вніс корективи, гравці повністю виконали мій план. У другому таймі ми домінували на полі, нав"язали свою гру і, як наслідок, добилися позитивного результату.

- Вчора на передматчевій прес-конференції Ви виглядали оптимістично і обіцяли, що "Порту" доб"ється перемоги. Ваша заява стосувалася тільки сьогоднішнього матчу чи також і подальших?

- Ті критики, які списали "Порту" з рахунків як в чемпіонаті Португалії, так і в Лізі чемпіонів, сьогодні отримали відповідь на свій песимізм. "Порту" ніколи не здається.

- Забивши гол, Лучо на радощах зняв футболку. Чи лаяли Ви його за цей вчинок, адже тепер він пропустить поєдинок з "Фенербахче"?

- Лучо є дуже розумним гравцем. Його вчинок відображає настрій всієї команди. Просто всі стрималися, а він не зміг. Саме тому я його не звинувачую. Звичайно, в Туреччині нам буде нелегко без Лучо, але ми знайдемо йому гідну заміну.

Також хотів би сказати декілька слів про "Динамо". Це дуже молода і перспективна команда. Їй не вистачає досвіду, але видно велике бажання і потенціал. Я вважаю, що на "Драгау" їм повезло, але це у жодному випадку не зменшує заслуг "Динамо".

- Сьогоднішній результат виник унаслідок змін в підготовці чи це заслуга гравців, які вдало вийшли на заміну?

- Я не вважаю, що саме заміни були вирішальним чинником. Ми готували до цієї гри кожного гравця без виключення. Так, заміни були вдалими, але це не говорить про те, що замінені футболісти себе не виправдали. Як мінімум дві з трьох замін були проведені внаслідок травм.

- Як Ви оцінюєте свої шанси на вихід з групи? Чи вважаєте Ви, що вони кращі, ніж у "Динамо"?

- Зізнаюся чесно, що мене здивував результат в Лондоні. Не чекав, що "Фенербахче" в гостях зможе досягти позитивного результату. Хочу сказати, що турок рано списувати з рахунків, і на вихід з групи зараз претендують всі чотири команди в нашій групі. Як показує досвід виступів в Лізі чемпіонів, друге коло групового турніру завжди приносить багато несподіваних результатів.

Офіційний сайт "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо не вистачає досвіду, але видно великий потенціал" - тренер "Порту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі