четвер, 05 червня 2008 08:28

"Детройт" виграв свій одинадцятий Кубок Стенлі

"Детройт" виграв свій одинадцятий Кубок Стенлі
У Національній хокейній лізі 5 червня визначився володар Кубка Стенлі 2008 року. Ним став "Детройт Ред Уінгз", який в шести матчах виграв фінальну серію у "Піттсбург Пінгвінз" (4-2). У вирішальній зустрічі "Детройт" добився перемоги в гостях з рахунком 3:2 і вчетверте за останніх 11 років виграв трофей.

У шостому матчі рахунок був відкритий через п"ять хвилин після початку зустрічі. Захисник "Детройта" Брайан Рафалскі реалізував чисельну перевагу, використавши передачу Павла Дацюка. У першому періоді закинутих шайб більше не було, а в другій 20-хвилинці команди обмінялися голами.

На 29-ій хвилині фінський форвард "Ред Уінгз" Вальтері Філппула збільшив перевагу своєї команди, а через шість хвилин російський легіонер "Пінгвінз" Євген Малкін закинув свою першу шайбу у фіналі Кубка Стенлі, реалізувавши чисельну перевагу.

На 48-ій хвилині шведський форвард "Детройта" Хенрік Зеттерберг знову збільшив перевагу своєї команди до двох шайб. Після передачі Павла Дацюка швед кинув по воротах Марка-Андре Флері, воротар "Піттсбурга" не втримав шайбу, вона впала йому за спину, а захисники господарів льоду, намагаючись утримати Зеттерберга, штовхнули його на голкіпера, той впав і спиною заштовхнув шайбу в сітку.

За півтори хвилини до фінальної сирени хокеїсти "Пінгвінз" зуміли відіграти одну шайбу: під час реалізації чисельної переваги під кидок Сергія Гончара, якому відпасував Малкін, ключку встиг підставити Маріан Хосса.

За хвилину до закінчення третього періоду головний тренер "Піттсбурга" Мішель Террьєн замінив Флері на шостого польового гравця, і за дві секунди до сирени господарі ледь не зрівняли рахунок. Після кидка капітана "Пінгвінз" Сідні Кросбі з незручної руки воротар "Детройта" Кріс Осгуд зачепив шайбу, та пролетіла по лінії воріт і потрапила на ключку Хоссі, проте словак не зумів переправити її в сітку.

Кращим гравцем плей-офф визнаний форвард "Ред Уінгз" Хенрік Зеттерберг, який набрав в матчах на виліт 27 очок (13 голів і 14 передач).

"Детройт" 11-й раз в своїй історії виграв Кубок Стенлі. За загальною кількістю титулів "Червоні крила" тепер поступаються тільки "Монреалю" і "Торонто".

"Піттсбург" - "Детройт" - 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) . Рахунок в серії 2-4.
0:1 Рафалскі (Зеттерберг, Дацюк) ГБ 5:03
0:2 Філппула (Самуельссон, Кронвалл) 28:07
1:2 Малкін (Кросбі, Хосса) ГБ 35:26
1:3 Зеттерберг (Дацюк, Кронвалл) 47:36
2:3 Хосса (Гончар, Малкін) ГБ 58:33

Воротарі: Флері - Осгуд
Кидки: 22 - 30

Lenta Ru, Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «"Детройт" виграв свій одинадцятий Кубок Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі