пʼятниця, 30 листопада 2007 13:32

"Дали зрозуміти Протасову - "Дніпро" ні в чому не поступається ФК "Москва"

"Дали зрозуміти Протасову - "Дніпро" ні в чому не поступається ФК "Москва"
Генеральний директор дніпропетровського "Дніпра" Андрій Стеценко пролив світло на резонансний трансфер 30-річного півзахисника московського ЦСКА Ролана Гусєва, який свого часу регулярно залучався в національну збірну Росії, а також торкнувся інших, не менш актуальних сьогодні для дніпропетровських уболівальників тем.

- Андрій Вікторович, якщо коротко, яка передісторія появи в "Дніпрі" Гусєва?

- У нас викликала певну тривогу позиція правого півзахисника, і ми вели пошуки футболіста, який зміг би підсилити гру "Дніпра" цій ділянці поля. Дізнавшись про те, що є можливість придбати Ролана Гусева, ми негайно зробили пропозицію керівництву ЦСКА і достатньо швидко прийшли з армійцями до консенсусу в цьому питанні.

- Вас не бентежив вік потенційного новачка і та обставина, що він останнім часом далеко не завжди проходив в основний склад команди Газзаєва?

- Ні. Ми були в курсі, що на місці Ролана виступає молодий і швидко прогресуючий Мілош Красич, на якого, очевидно, і робиться ставка в армійській команді. Але в той же час вважаємо, що Гусєв ще не сказав останнього слова у футболі. А як він уміє грати, ви, думаю, чудово знаєте. Досить пригадати сезон 2003 року, коли Ролан став кращим гравцем чемпіонату Росії за версією газети "Спорт-експрес". Свого часу до нас в такому ж віці прийшов Дмитро Михайленко - і впродовж декількох років був справжнім лідером колективу, одним з кращих гравців. Отже я не став би зараз загострювати увагу на даті народження Ролана. 30 років - це не той вік, коли закінчують з футболом.

- Чи багато кандидатів було на цю вакансію?

- Немало. Але кандидатуру Гусєва ми визнали оптимальною.

- З приходом Ролана в "Дніпрі" утворилася вже ціла армійська колонія - він, Самодин, Денісов. Це простий збіг або свідоцтво сталих з московським клубом тісних партнерських відносин?

- І те, і інше. Ви ще не згадали Богдана Шершуна, який свого часу, до речі, встиг пограти разом з Роланом в ЦСКА. З армійцями ми дійсно останніми роками підтримуємо тісні взаємини, досить швидко вирішуємо всі юридичні питання, пов"язані з переходами футболістів. Більш того, вже впродовж багатьох років уболівальники "Дніпра" і ЦСКА є хорошими друзями, і перехід колишніх армійців в наш клуб тільки укріплює цю дружбу.

- Чи можна припустити, що в осяжному майбутньому хтось з гравців "Дніпра" пройде у зворотному напрямі і поповнить ряди ЦСКА?

- Найближчим часом це маловірогідно. Принаймні, армійський клуб з такими пропозиціями до нас не звертався.

- На гравців "Дніпра", більшість з яких входить до складу збірної України, сьогодні присутній попит з боку серйозних європейських клубів? Наприклад, на Назаренко?

- Інтерес до лідерів нашої команди є, але до конкретних переговорів справа не доходила.

- Напевно придбання Гусєва стане не останнім придбанням "Дніпра" в зимове міжсезоння? Гравців яких амплуа сьогодні потребує Олег Протасов?

- Так, дійсно, придбанням Гусєва ми не обмежимося, і новачки ще будуть. Що ж до амплуа, то я не хотів би говорити зараз про якісь одну або дві позиції. Скажемо так, якщо у нас з"явиться можливість придбати футболіста, який сильніше за гравця "Дніпра", виступаючого на цьому місці, ми це зробимо.

- Якою буде географія зимового пошуку новачків для команди?

- Ми не обмежуємося якоюсь однією країною або одним регіоном. Пошук ведеться по всьому світу.

- Очевидно, клуб буде і з кимось розлучатися?

- Не без цього. Але зараз конкретних імен від мене не чекайте. "Дніпру" в суботу належить провести ще один матч в чемпіонаті України, і лише після цього ми оприлюднемо імена тих, кому в міжсезонні доведеться піти.

- Не секрет, що Протасов нинішньої осені мав цікаві пропозиції від інших клубів. Як, завдяки яким аргументам, вдалося утримати Олега Валерьевіча в рідному місті?

- Мені відомо тільки про одну пропозицію, від ФК "Москва". Що стосується аргументів, то я вважаю, і в цьому ми постаралися переконати Олега Валерьевіча, що "Дніпро" сьогодні ні в чому не поступається цьому російському клубу, а в деяких аспектах, мабуть, навіть перевершує його. Протасов з нашими доводами погодився.

- Керівництво "Дніпра" наполегливо уникає розмов про Лігу чемпіонів. Мабуть, прийшла пора нарешті поставити перед командою мету виходу в найпрестижніше континентальне змагання і оповістити про це її уболівальників?

- Ми не бачимо сенсу міняти мету по ходу сезону. А вона полягає в тому, щоб бути в трійці призерів. Змінити завдання можна, але за його можливе невиконання адже хтось повинен буде нести відповідальність.

- Поставлю питання інакше. Чи готова, на ваш погляд, команда, тренери і гравці, до того, щоб нарешті уклинитися в боротьбу за одне з двох перших місць в чемпіонаті країни?

- Робимо для цього все можливе. Сподіваюся, плоди цієї роботи ми зберемо вже в самий найближчий час...

- А клубна інфраструктура? Вона вже приведена в повну відповідність зі всіма вимогами, що пред"являються УЄФА до учасників Ліги чемпіонів?

- Практично так. Наша учбово-тренувальна база є однією з кращих в Україні і отримала високу оцінку експертів УЄФА, які на ній недавно побували. Та і той же Гусєв, до речі кажучи, був приємно здивований побаченим, відзначивши, що такий тренувальний комплекс мають одиниці російських клубів. Ну а наступного року буде зданий в експлуатацію новий стадіон ФК "Дніпро", який до того моменту буде кращим в Україні. Він також пройшов експертизи з боку Європейського футбольного союзу і отримав виключно позитивні відгуки.

Джерело: www.football.ua
Зараз ви читаєте новину «"Дали зрозуміти Протасову - "Дніпро" ні в чому не поступається ФК "Москва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі