пʼятниця, 15 лютого 2008 14:58

"Чим далі йде час, тим більше я розумію, що бою з Де Ла Хойею не буде"

Чемпіон WBO в першій середній вазі українець Сергій Дзінзірук розповів про своє життя в Німеччині, а також про плани на майбутнє.

"Я завжди кажу, що в Україні живу, а в Німеччині - всього лише працюю за контрактом, - повідомив Сергій. - На перших порах дійсно більше часу бував за кордоном, тому що проводив по п"ять поєдинків на рік - один за іншим. А зараз у мене всього по два бої на рік - на початку і в кінці, так що більшу частину часу знаходжуся вдома".

"Зі всіх боксерів німці вважають своїми тільки братів Кличків, - продовжив чемпіон світу. - Адже саме вони дуже високо підняли рівень боксу в Німеччині, прославили Universum. Тому Віталій і Володимир там зірки, їх знають і люблять, навіть не дивлячись на те, що у них зараз власна боксерська компанія в Україні. До речі, при цьому до цих пір не навчилися їх розрізняти - вони їх як одне ціле сприймають. Є, звичайно, публіка, яка вболіває і за інших українців, постійно приходить на наші бої, підтримує. Але все таки розмовами, поведінкою дають зрозуміти, що ми хороші хлопці, хороші боксери, але всього лише приїхали до Німеччини попрацювати".

"У Німеччині у мене зовсім не такий, як в Україні, ритм життя, - зазначив Дзінзірук. - Я знаю, що цілеспрямовано приїжджаю туди тренуватися і боксувати. Більше немає жодних проблем і клопоту. Коли повертаюся до України - навпаки, життя кипить, хочеться все встигнути, безліч планів і справ. Недавно власний бізнес тут відкрив - так що турбот стало ще більше. Так і не вивчив німецьку. Напевно, вік вже не зовсім відповідний. У нас в клубі є уроки німецької, але на них вже сил не залишається - вранці тренування, ввечері тренування, а потім ще двічі на тиждень приходить вчителька німецького. Я знаю, звичайно, загальні фрази, але вільно німецькою не говорю, тому спілкуємося там в основному з російськомовними. До речі, так і не зміг звикнути до німецької кухні, та і вся їх кухня - сосиски з пивом, тому ходимо з дружиною в основному в італійські, грецькі, югославські ресторани.

"З одного боку, я вже звик до Німеччини, з іншого - цікаво було б спробувати щось нове, наприклад побоксувати в Америці. Мені вже дзвонили звідти, пропонували роботу. З"явилася і своя промоутерська група в Україні. Вже встиг поспілкуватися з Вадимом Букхаловим і Віталієм Кличком, які казали, що було б непогано, якби я у них працював. Але все це поки лише розмови. Якщо компанії вигідно утримувати мене як чемпіона світу, то я з задоволенням боксуватиму в Україні".

Також Дзінзірук зазначив, що проводити в Україні можливо і чемпіонські бої високого рангу: "Я думаю, що це цілком реально. Але знову-таки - для цього потрібні великі гроші. Питання в тому, чи зможе компанія Букхалова і Кличка потягнути це. Крім того, має значення, кого з боксерів запрошувати до України. Щоб закликати до нас Оскара Де Ла Хойю, йому потрібно заплатити $10-15 млн. Зрозуміло, що кошти знайти можна завжди, але ж хочеться, щоб справа у результаті ще і прибутковою виявилася".

"Була мрія і залишилася мрією, - сказав Сергій щодо можливого бою проти Де Ла Хойі. - Чим далі йде час, тим більше я розумію, що вона не збудеться. Де Ла Хойя - дуже дорогий боксер, клуб поки не готовий нести такі витрати. Отже є один шанс - якщо Оскар сам захоче боксувати зі мною".

Аllboxing.ru
Зараз ви читаєте новину «"Чим далі йде час, тим більше я розумію, що бою з Де Ла Хойею не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі