середа, 15 жовтня 2008 08:33

"Черепанов помер під час матчу. Провини лікарів немає" - міністр охорони здоров"я

Міністр охорони здоров"я Підмосков"я Володимир Семьонов заявив, що лікарі "швидкої допомоги" не могли врятувати життя хокеїста "Авангарду" Олексія Черепанова, який помер 13 жовтня. За словами Семьонова, 19-річний спортсмен помер на лавці запасних під час матчу з "Вітязем" в підмосковному Чехові, повідомляє "Інтерфакс".

Семьонов відзначив, що коли лікарі прибули на стадіон, Черепанов був вже мертвий. Раніше повідомлялося, що нападаючий "Авангарду" кілька разів приходив до свідомості в роздягальні і в чеховській лікарні. За інформацією агентства "Весь Спорт", лікарі чеховської лікарні зафіксували смерть хокеїста в 22:55.

По словах Семенова, організатори матчу "Вітязь" - "Авангард" не потурбувалися про те, щоб біля стадіону чергувала "швидка допомога". Міністр охорони здоров"я додав, що у лікарів, оперативно прибулих на місце, було "все необхідне" для надання допомоги.

14 вересня декілька російських видань написали, що "швидка допомога" залишила стадіон в Чехові до закінчення матчу, а коли лікарі повернулися, то у них не було зарядженого дефібрілятора. Черепанов знепритомнів в кінці третього періоду.

Семьонов заявив, що у хокеїста було в три рази збільшено серце і в п"ять разів - селезінка.

"На гру була допущена абсолютно хвора людина", - додав міністр охорони здоров"я Підмосков"я. Раніше директор Континентальної хокейної ліги (КХЛ) Володимир Шалаєв розповів, що судмедексперт, який проводив розтин спортсмена, назвав причиною смерті Черепанова гіпертрофію серцевого м"яза (міокардіопатію). В заключенні говориться, що серце хокеїста важило 495 грамів при нормі в 290 грамів.

Слідчий комітет прокуратури РФ з Московської області почав перевірку обставин смерті Черепанова. Перевірка повинна встановити, хто міг дозволити хворому хокеїстові взяти участь в матчі. Прес-служба "Авангарду" заявила, що Черепанов був абсолютно здоровий.

Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «"Черепанов помер під час матчу. Провини лікарів немає" - міністр охорони здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі