четвер, 09 жовтня 2008 10:49

"Білий колір груші нагадує, що наступним суперником буде Кличко"

"Білий колір груші нагадує, що наступним суперником буде Кличко"

28-річний нігерієць Сем Пітер, котрий тренується зазвичай в Лас-Вегасі, надав перевагу для підготовки до бою з Віталієм Кличком не американську столицю грального бізнесу, а живописні околиці німецького Шварцвальда - Фрайбург, що на межі з Францією.

Напередодні Пітер, як і Кличко, прибув до Берліна, де поговорив з журналістами.

-Сем, ви стали першим боксером, який свою підготовку до захисту чемпіонського титулу вирішив провести у Фрайбурзі.,.
- Я багато чув про ці місця. Ті, хто розповідав про красу Шварцвальда, виявилися праві, та й умови для тренувань тут справді ідеальні. Я навіть задумався: чи не купити мені тут який-небудь скромний будиночок, без всього зайвого, щоб поселитися в ньому після завершення боксерської кар"єри?

- Чи вірно, що для тренувань ви спеціально замовили грушу білого кольору?
- Так. Цей колір нагадує, що моїм найближчим суперником буде Віталій Кличко, і я б"ю цю грушу з ще більшою завзятістю. Поки зганяю всю злість на ній.

- У березні ви відняли чемпіонський титул Олега Маскаєва. Що змінилося з тих пір у вашому житті?
- Звичайно, я став відомішим (сміється). Але за великим-то рахунком залишився колишнім Семом, якого люблять друзі та вболівальники. Не сумніваюся, що в Берліні у мене буде значно більша підтримка, ніж у Кличка, адже публіка розуміє, хто стане в цю суботу переможцем, а хто - опиниться на підлозі рингу в нокауті.

- Насправді очікується, що в залі, котрий вміщає близько 16 тисяч глядачів, прихильників вашого опонента буде більше, та ще й у декілька разів. Вас такий розклад не збентежить?
- Нітрохи, хоча я не дуже-то в це вірю. Кажете, Кличко жив у Німеччині багато років, і його тут люблять? Може й так, але на рингу-то мені та суперникові доведеться розраховувати виключно на власні сили. Я вийду на ринг, щоб добре виконати свою роботу і зробити те, що повинен зробити.

- За вас вболівали б ще активніше, якби проводили бій у вашій рідній Нігерії. Чи вірно, що такий варіант розглядався нарівні з Лас-Вегасом і Лондоном?
- Так, я дуже хотів боксувати у себе удома, щоб вся Африка гордилася "старим" Пітером. Але вибір ліг на столицю Німеччини, яка просто схиблена на боксі. Тут я відчуваю в собі сили перемогти Кличка. І підтвердити, що дійсно є найсильнішим боксером у важкій вазі.

- Згодні, що цей поєдинок буде найважчим і найважливішим у вашій кар"єрі?
- Я так не думаю. Найважливішим був бій проти Маскаєва, в якому я по праву завоював свій титул.

- Букмекери в майбутньому бою вважають фаворитом Віталія Кличка...
- Зате справжні знавці боксу дотримуються іншої думки. Що таке, врешті-решт, титул почесного чемпіона? Адже я - справжній чемпіон, пояс належить мені. І Сему Пітеру, так і напишіть, до лампочки, на кого ставлять люди.

- Ви вже зустрічалися з Віталієм на прес-конференції і навіть посварилися через чемпіонський пояс. Як вважаєте, в якій формі Кличко після більш ніж трирічної відсутності на рингу?
- В принципі, українець виглядає дуже підтягнутим і добре підготовленим. Але це йому не допоможе.

- Три роки тому ви програли його молодшому братові Володимиру по очках. Чи робить це ваш бій проти Віталія особливо принциповим?
- Звичайно, адже і в тому поєдинку я повинен був перемагати. Отже, спочатку я гарненько розімнуся в найближчу суботу на старшому Кличку, а пізніше - розквитаюся і з молодшим. Адже він теж напевно пред"явить права на мій титул.

- Кого з двох братів ви вважаєте кращими?
- Віталія.

- В чому бачите його силу, і з якими труднощами чекаєте зіткнутися на берлінському рингу?

- У мого суперника сильний удар, він дуже рухомий. Але серйозних проблем він мені все-таки не створить. Адже у мене удар посильніший буде, я більш вибуховий. І нарешті, я вірю в Бога, і не сумніваюся, що Всевишній буде на моїй стороні.

- Під час вашого бою з Джамілем Макклайном, який ніколи не вважався сильним панчером, ви тричі опинялися на підлозі, після чого критики стали дуже сумніватися в міцності вашого підборіддя...
- Тій події є дуже просте пояснення: під час спарингу перед боєм у мене була двічі пошкоджена барабанна перетинка, що сильно мене турбувало під час поєдинку. Проте я виграв достатньо переконливо. Отже, передайте моїм критикам наступне: вони повинні хоч раз вийти зі мною на ринг та випробувати, чи крихке моє підборіддя насправді.

- Припустимо, ви виграєте поєдинок з Віталієм. Що далі?
-
Спочатку<>відправлюся до Лас-Вегаса, потім до Африки. Ще пізніше хотів би знову зустрітися на рингу з Володимиром Кличком, щоб з"ясувати нарешті, хто кращий в світі боксер у важкій вазі...

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «"Білий колір груші нагадує, що наступним суперником буде Кличко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі