понеділок, 13 серпня 2007 17:36

"Астана" виключена зі списку учасників "Вуельти"

Команда "Астана" не братиме участь в "Турі Іспанії", повідомляє Спорт-Експрес. Таке рішення організатори "Вуельти" ухвалили після того, як три провідних гонщика велогрупи були викриті в застосуванні допінгу, повідомляє Reuters. Нагадаємо, що проба німця Маттіаса Кесслера вказала на сліди тестостерона, а Олександра Вінокурова і Андрія Кашечкіна - гемотрансфузії (забороненому переливанні крові).

Торішній переможець "Вуельти" Вінокуров, як і Кесслер, вже звільнені з "Астани" після обнародування результатів проб В. Кашечкін, що фінішував в "Турі Іспанії"- 2006 третім, поки чекає результатів другої проби.

"Ми відкликали запрошення, вислане команді, у зв"язку з останніми допінговими скандалами, - говориться в офіційній заяві організаторів "Вуельти". - Ми впевнені, що керівництво команди повинне займатися пошуком винних за такі помилки".

Організатори "Туру Іспанії", що стартує 1 вересня у Віго, висловили співчуття, що решта гонщиків "Астани" не зможе взяти участь в гонці. Проте підкреслили: у них не було іншого вибору, як усунути від старту всю команду.

Зараз ви читаєте новину «"Астана" виключена зі списку учасників "Вуельти" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі