понеділок, 08 вересня 2008 13:52

"Асатіані доведе, що він - справжній футболіст" - Сьомін

Головний тренер київського "Динамо" Юрій Сьомін прокоментував появу в своїй команді захисника "Локомотива" Малхаза Асатіані, а також зізнався, що нудьгує за батьківщиною.

"Я тільки раз раніше відпрацював сезон за кордоном. І додому тягне. Але тут моя робота. Якщо мене буде дуже часто тягнути додому і я стану проводити більше часу в Росії, ніж на роботі, це піде на шкоду справі. Тому я переїхав до Києва, живу разом зі всіма загальним життям".

"Серйозні надії я пов"язую з Асатіані. Футболіст півтора роки тому був одним з кращих в російському чемпіонаті, якщо не кращим. У збірній Грузії до цього дня стабільно виступає в парі з Каладзе. І я не вірю в те, що він не зможе набрати свої кращі кондиції. Переконаний, він справиться, тому ми його і взяли. Асатіані - людина самолюбна. І тепер може довести всім, що він - справжній футболіст. Вік у Асатіані невеликий. Сподіваюся, гравець знову встане на ноги. Заживе футболом, і йому знову буде цікаво грати. Ми його беремо як захисника. Але в "Локомотиві" Малхаз де тільки не грав! Коли прийшов зовсім хлопчиськом, починав з позиції правого хавбека. Потім ми переклали його на місце опорника. А потім - центрального захисника з підключенням вперед. Коли пішов Ігнашевич, поставили на його місце Асатіані - і у нас був повний порядок".

"Що стосується моїх помічників в "Динамо", то в нашому тренерському штабі в кожного є індивідуальні обов"язки, але є й загальні. Якщо говорити про роботу на тренуваннях, то кожен з моїх помічників - Овчинніков, Лужний, Зуєв - стежить за конкретними вправами, веде їх, а я спостерігаю загальну картину. На занятті в післяматчевий день група тих, хто не приймав участі в грі, під керівництвом трьох вищеназваних тренерів працює під великим навантаженням. А я в цей час займаюся відновною роботою з гравцями, що брали участь в матчі. Сергій також веде індивідуальну роботу з молодими футболістами, а з воротарями у нас працює Краковський. Крім того, хотів би відзначити роботу тренера з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні: надзвичайний професіонал! Перед початком сезону ми розробили з ним програму фізичної підготовки команди, його робота ведеться в рамках загальної підготовки, не відірвана від неї. Ця людина все розуміє з півслова, оскільки працював з такими великими тренерами, як Саккі та Капелло, - цитує Сьоміна "Спорт-Експрес".

Зараз ви читаєте новину «"Асатіані доведе, що він - справжній футболіст" - Сьомін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі