понеділок, 13 грудня 2010 16:54

"Як готуюся до майбутнього конгресу? Прасую костюм" — Ярославський

"Як готуюся до майбутнього конгресу? Прасую костюм" — Ярославський

За два дні до конгресу ФФУ, який відбудеться 15 грудня в Будинку Футболу, президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський зібрав в конференц-залі УНІАН прес-конференцію, де відповідав на актуальні питання, що стосуються як сьогоднішньої ситуації навколо українського футболу, так і його самого в контексті зазначеної теми. Крім усього іншого, Олександр Владленович говорив про ...

... Про "бойовиків" біля будинку футболу

Повідомлення в ЗМІ про борців, самбістів, які нібито будуть вибивати зуби та ламати щелепи - це відверта брехня. Я не маю до всього цього ні найменшого відношення. Це справжня брехня і для того, щоб у цьому переконатися, прийдіть на конгрес ФФУ 15 грудня і самі все побачите.

... Про майбутній конгрес ФФУ

Мені не байдуже все, що зараз відбувається в українському футболі. Зокрема, ситуація з українською збірною, яке місце вона займе на Євро-2012. Не хочу, щоб у випадку провалу це пов'язували з "Металістом". Ми всі свого часу зробили для її розвитку - тренера делегували, ініціювали створення фонду. Але наші дії, на жаль, не знайшли відгуку у Григорія Суркіса. Чому 12 клубів Прем'єр-ліги, які не згодні з діями ФФУ - це опозиція? Адже більшість, за логікою, вважається позицією. Я готуюся до майбутнього конгресу. Як? Прасую костюм. Чи буду виступати? Я на конгресі вперше і формат мені не знайомий, так що буду по ходу вирішувати, що до чого. Але стояти осторонь однозначно не буду. У нашому футболі багато питань, які я хочу змінити. Але з Суркісом це навряд чи вдасться. Адже в його оточенні зараз багато п'явок, які присмокталися і не мають до футболу жодного стосунку. При цьому на задвірках залишаються ті, хто, власне, створює продукт - клуби першої, другої ліг, футбольні академії. У мене є свій голос, один він нічого не вирішує.

Хто повинен бути президентом ФФУ? За чинного керівника називати когось некоректно. Але це повинен бути не політик, а звичайний професійний менеджер. Ви знаєте ім'я президента Федерації футболу Іспанії чи Англії? А Григорія Суркіса знає весь світ. І це погано, він весь час десь виступає, щось вирішує, футболом йому займатися ніколи.

... Про акцію "Суркіса у відставку"

Хто автори банерів? Ті, хто розвішував. Ті, кому не байдужий стан українського футболу. У людей просто урвався терпець. Подивіться, що відбувається. "Металіст" на сьогоднішній день за відвідуваністю міцно зайняв друге місце після "Шахтаря". Якщо про "Динамо", то Суркісам дісталася команда, в яку вкладав весь Радянський Союз. І де тепер воно?

... Про зарплати гравців "Металіста" і сплати податків з них

Я більше стежу за тим, щоб "Металіст" зайняв місце в зоні Ліги Чемпіонів. А зарплатами гравців займається ціла фінансова група. Вони високі, але податки з них справно сплачуються. Податки всі повинні платити.

... Про ситуацію навколо матчу "Металіст" - "Карпати"

У ситуації з цим матчем залишається, скажімо так, багато питань. Майже одночасно з цією грою проходив матч "Баварії" і "Зеніта". Прокуратура Мюнхена довела, що ніякого договірного матчу не було. Після чого прибрали Лемахера, Бокшіча, проти них почали розслідування. У нас теж, перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко направив звернення до прокуратури, всі розслідували, все нормально. Але результати розслідування взяли і викинули в сміття. Той самий Кочетов (Голова Комітету етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов - Ред.) Як працював так і працює. Говоримо про європейські цінності, а при цьому на обличчя відверта маніпуляція законами. Ми, як ви знаєте, подали позов до Лозанни і будемо йти до кінця.

... Про перехід Марко Девіча в "Динамо"

Він футболіст харківського "Металіста". І цим усе сказано.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Як готуюся до майбутнього конгресу? Прасую костюм" — Ярославський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі