вівторок, 06 травня 2008 16:05

"Я сам буду вирішувати, як довго гратиму в "Мілані"

Нападаючий "Мілана" Філіппо Індзагі після перемоги над "Інтером" відповів на питання журналістів.

- Ви зберігаєте мотивацію не дивлячись на те, що виграли у футболі все, що тільки можна.
- Поверніть мене в двадцятирічний вік, і я віддам вам взамін все: голи, трофеї, гроші. Я б погодився на такий обмін, аби отримати можливість провести ще п"ятнадцять років у футболі, без якого я не уявляю себе.

- У чому секрет вашої вічної молодості?

- У отриманні задоволення від самої гри.

- А може справа у вашій угоді з дияволом (як символ "Мілана" часто використовується зображення диявола. - Прим.)?

- Не тільки у самій угоді, але і в ідеї віце-президента Адріано Галліані, який сказав, що, не дивлячись на закінчення строку мого контракту в 2009 році, тільки я сам буду вирішувати, як довго гратиму в команді. Того дня, коли він вимовив ці слова, я був по-справжньому щасливий. Він знає - коли я відчую, що більше не можу виступати на високому рівні, то сам заявлю про припинення кар"єри.

- Ви відсвяткували свій гол в міланському дербі?
- Ні, я залишився вдома. Мені майже 35 років, і я вважав за краще відновити сили після гри. Хоча, можливо, у вівторок я все-таки кудись виберуся.

- Скільки вечорів на тиждень ви присвячуєте активним розвагам?
- Один, максимум два.

- А інші? Макарони з брезаолою (в"ялена яловичина. - Прим.) і перегляд DVD?
- Так, це правда, я віддаю перевагу спокійному, розміреному життю.

- Не надокучило аскетичне життя спортсмена, яке змушує відмовлятися від багатьох задоволень?
- Жартуєте? Я не надаю цьому значення, оскільки отримую стільки радості від футболу. Єдиною відмовою від задоволення стане моє рішення повісити бутси на цвях.

- Що послужило стимулом до того, що ви знову набрали таку прекрасну форму?

- Муки, які я пережив, спостерігаючи з трибуни за матчем "Мілан" - "Аталанта" (1:2). Хотілося вибігти на поле і бути поряд з командою, нехай навіть трибуни освистали б і мене. Того дня на "Сан-Сіро" в мені спалахнула іскра, я дуже хотів допомогти своїм товаришам по команді. Причому якнайшвидше.

- Інакше було б пізно? Як оціните минуле дербі?
- Напевно, вперше в своїй кар"єрі я забив в п"ятому матчі підряд в такому непростому чемпіонаті, яким є серія А. Я перебуваю в хорошій фізичній формі, але головна заслуга належить "Мілану", виступи у складі якого надихають мене. Я радий, що перемогою в дербі ми подарували радість уболівальникам нашої команди. Тепер для збереження четвертого місця нам залишається обіграти "Наполі" і "Удінезе".

- Що може стати запорукою успіху в останніх двох турах?
- Уболівальники і командний дух. Ми граємо вдома, а вболівальники на трибунах завжди були поряд з нами. У останніх виїзних матчах вони надавали нам потужну підтримку. Що стосується нашої команди, то зараз ми спокійні, знаходимося в гарному настрої і твердо впевнені у власному успіху. Ми зробили висновки з невдач, і команда належним чином відреагувала на них.

- Ваші голи можуть стати вирішальним чинником в цих матчах?

- Я налагодив прекрасне взаєморозуміння з Кака. Неважко помітити, що останні голи "Мілана" були в чомусь схожі один на одного.

- Замислюєтеся про поїздку на Євро-2008?
- Я честолюбний. Люблю блакитну майку збірної і хотів би бути корисний "Скуадрі Адзуррі".

- Не мрієте про сотий гол у складі "Мілана"?
- Прекрасна ідея. Сподіваюся, що мені вдасться скоротити дистанцію до цієї мети вже в матчі наступного туру з "Наполі".

- Чим би ви хотіли зайнятися після завершення кар"єри?
- Мені б хотілося залишитися в "Мілані" і працювати в клубі. Неможливо просто так відмовитися від червоно-чорної футболки. Можливо, я займуся навчанням молодих футболістів, передаватиму їм знання, набуті за роки своїх виступів. Можу я попросити вас про одне?

- Так, звичайно.
- Не треба мене більше питати про завершення кар"єри. Мене засмучує одна тільки думка про це..

Чемпионат.ру
Зараз ви читаєте новину «"Я сам буду вирішувати, як довго гратиму в "Мілані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі