вівторок, 11 серпня 2009 17:24

"19-річні чемпіони ще не готові грати за національну збірну" - Калитвинцев

"19-річні чемпіони ще не готові грати за національну збірну" - Калитвинцев

Сьогодні, 11 серпня, відбулося засідання "Футбольного прес-клубу" за участі головного тренера чемпіонів Європи-2009 (U-19) Юрія Калитвинцева та капітана команди Кирила Петрова. Серед інших питань, активно обговорювалося майбутнє юних чемпіонів у молодіжній та національній збірних України.

- Пане Юрію, Павло Яковенко запросив у молодіжну збірну тільки одного футболіста - Сергія Кривцова.

- Яковенко вчинив правильно, адже футболісти юнацької збірної знаходяться зараз в якійсь ейфорії і, на мій погляд, їм зараз необхідно від неї трохи відійти, - каже Калитвинцев. - Що стосується Кривцова, це гранітний футболіст, і я вважаю, що він справиться з поставленим завданням. Упевнений, надалі наші гравці будуть задіяні на всіх рівнях. Дайте їм трохи часу, адже пройшло тільки п"ять днів після закінчення чемпіонату

- У світовій практиці траплялося, що 19-річні футболісти перестрибували молодіжну і відразу потрапляли у національну збірну. Що ви про це думаєте?

- Не будемо шукати прикладів. Скажу, що згоден з Олексієм Михайличенком, який сказав, що футболісти повинні думати про національну збірну з народження, з першого удару по м"ячу. Станом на сьогодні хлопці ще не готові грати в головній команді країни. Олексій Олександрович добре інформований про цих футболістів.

- Міг Михайличенко на товариський матч викликати хоча б одного гравця, щоб той відчув атмосферу національної збірної?

- Це буде психологічний момент з негативною дією. Адже молодому футболістові можуть не дати зіграти жодної хвилини. Потім викликати тільки через рік. Це може вбити хлопця. Цей процес має бути поступовим.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"19-річні чемпіони ще не готові грати за національну збірну" - Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі