субота, 14 червня 2008 12:43

Продавці закривають кіоски з їжею та напоями на Євро-2008

Майже чверть торговців у віденській фан-зоне Євро-2008 закривають свої кіоски, оскільки незадоволені доходами від продажу напоїв і закусок, враховуючи високу орендну плату за місце.

Як повідомляють австрійські ЗМІ, оренда торгового місця на час чемпіонату Європи з футболу доходить до 40 тисяч євро. До того ж, узгоджені з міською владою фіксовані ціни виявилися дуже високими - півлітра пива коштує 4,5 євро, безалкогольних напоїв - 3,5, мінеральної води - 3. Щоб виправдати оренду, підприємець повинен продати в середньому в день 1,4 тисяч порцій напоїв в пластикових стаканах. Проте часто, за визнанням підприємців, їм вдається реалізувати лише 100-150 порцій напоїв в день.

Ситуацію не врятувало ні рішення ввести так звані "щасливі години" (з ранку до обіду), коли напої продаються 1 євро дешевше, ні продовження часу роботи кіосків до опівночі.

В дні матчів, які викликають особливий інтерес у віденців та гостей австрійської столиці, у фан-зоні збираються до 80 тисяч чоловік, щоб стежити за грою по гігантських моніторах. Проте найчастіше число відвідувачів не перевищує 10 тисяч. До цього треба додати ще й сюрпризи погоди - несподіване похолодання, дощ і сильний вітер, що змушують публіку дивитися матчі по телевізору або в спеціальних кафе.

У цих умовах 16 підприємців з 60, які розмістили у віденській фан-зоні 86 кіосків, вирішили "вийти з гри". Їх надії "на вихід у фінал" з високими доходами провалилися, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Продавці закривають кіоски з їжею та напоями на Євро-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі