четвер, 19 вересня 2019 13:49

Про що пише українська преса після розгромної поразки "Шахтаря" від "Манчестер Сіті"

Про що пише українська преса після розгромної поразки "Шахтаря" від "Манчестер Сіті"
Коноплянка не посилив гру "Шахтаря" у другому таймі

Донецький "Шахтар" розгромно програв у першому турі Ліги чемпіонів "Манчестер Сіті". Українські спортивні медіа визнали поразку команди Каштру справедливою. Шансів на перемогу "гірники" не мали.

Портал Sportarena.com вважає, що проблеми в захисті не дозволили "Шахтарю" спробувати зачепитися за очки.

"Шахтар" заслужено програв. "Гірники" могли зловити "Сіті" на контратаках, але проблеми в захисті переважили чашу терезів.

Каштру потрібно покращувати позиційну оборону. Його команда ще непродуктивно задіє високий пресинг, від якого сьогодні, зі зрозумілих причин, було вирішено відмовитися".

Сайт football24.ua вказує, що в середині поля "гірників" бракує гравців оборонного плану.

"Щоразу згадуємо, що оборонятися в середній лінії вміє тільки Степаненко. Принаймні, знає, як це робити, бо вчора і він часто запізнювався. Хіба могло бути інакше, якщо Тарас гасав у центрі (набігав 12 кілометрів, найбільше в матчі), намагаючись закрити хоч якісь провали та підстрахувати Болбата. Степаненко – лідер команди за відборами та перехопленнями. Алан Патрік допомагав йому дуже мало.

Проблеми в захисті не дозволили "Шахтарю" сподіватися на очки


Оглядач Tribuna.com Андрій Сеньків вказує, що "Шахтарю" вилізло боком бажання виходити з оборони через пас.

"Голи Мареза та Гюндогана прийшли саме так. Після втрат біля своїх воріт. Після намагання грамотно вийти з оборони через короткий пас, а не вибити, куди подалі".

Cайт isport.ua погоджується з тим, що помилки біля власних воріт стали фатальними для "Шахтаря"

"Оранжево-чорні" допустили 60 втрат, у той час як суперник тільки 50. Здавалося б, різниця не критична, але дуже часто гравці "Шахтаря" втрачали м'яч на своїй половині поля або ж обрізалися, залишаючись за лінією м'яча по 6-7 людей і дозволяючи супернику будувати контратакуючу гру"

Сайт footboom.com відзначає слабку гру Коноплянки, який не посилив гру команди у другому таймі.

"Коноплянка не готовий грати проти сильних суперників. Хочеться вірити, що він просто ще не встиг набрати хорошу форму, але досвідчений футболіст мав встигнути це зробити за два тижні. Адже Коно брали не для того, щоб він всю осінь набирав оптимальні кондиції. Проблема в тому, що Коноплянка грає на лівому фланзі атаки. І він має взаємодіяти з Ісмаїлі. А це означає, що потрібно встигнути не просто щось робити в атаці, але і відпрацьовувати в обороні, бо бразилець дуже часто забігає в чужу штрафну і потрібно його страхувати на фланзі. Коноплянка мав посилити "Шахтар" у Лізі чемпіонів, але зіграв не набагато краще за Манора Соломона, замість якого вийшов на заміну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Манчестер Сіті" легко переграв "Шахтар"

У наступному матчі Ліги чемпіонів "Шахтар" зіграє проти "Аталанти" у гостях. Гра відбудеться 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Про що пише українська преса після розгромної поразки "Шахтаря" від "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі