субота, 30 квітня 2011 15:20

"Про преміальні ніхто навіть думати не повинен" - Луческу

"Про преміальні ніхто навіть думати не повинен" - Луческу

Перед матчем 27-го туру УПЛ проти "Динамо", який може принести "Шахтарю" шосте в історії чемпіонство, з журналістами поспілкувався наставник гірників Мірча Луческу.

- З яким настроєм команда підходить до матчу з "Динамо"?

- У нас з "Динамо" завжди специфічні гри. Тут навіть не йде мова про те, хто де розташований в таблиці. Як завжди, чекаємо складної гри в Києві. Зіграємо там в залежності від стану, в якому ми знаходимося. На одній з прес-конференцій я вже сказав, що всі матчі до кінця чемпіонату постараємося провести на максимумі.

- Для того щоб стати чемпіонами, достатньо нічиєї. Підете на це?

- Звичайно, ми хочемо завоювати очки, хоча б одне, яке дозволить нам стати чемпіонами вже у цьому турі, але в нас ще залишається три тури. Головне, щоб імідж поєдинку залишився на високому рівні, оскільки йому буде приділено велику увагу - все-таки це українське дербі. Сподіваюся, що матчі, що залишилися, які ми граємо з кращими командами України, будуть грунтом для роздумів Олегу Блохіну, дозволять йому визначитися зі складом.

- Перед командою стоїть завдання стати чемпіонами в цьому турі?

- Ні, так питання не стоїть. Ми граємо, це черговий тур чемпіонату, ми хочемо досягти позитивного результату. У такому матчі, навпаки, потрібна світла голова. І в нас, і у "Динамо" хороший імідж в цьому році на міжнародній арені. Ми добре зіграли в Лізі Чемпіонів, кияни гідно виступили в Лізі Європи. Імідж українського футболу досить високий, а ця гра повинна просто підтвердити його.

- Якась премія обіцяна гравцям за перемогу в Києві?

- Ні, тобто преміальні за перемогу в чемпіонаті. А в таких іграх, особливо проти "Динамо", ніхто навіть не повинен думати про преміальні.

- Ситуація диктує "Динамо" грати першим номером. Це буде плюсом для "Шахтаря"?

- Не знаю, чи будуть вони грати саме так, як ви говорите. У кожного тренера в кожному матчі своя стратегія. Ви напевно дивилися поєдинок "Барселона" - "Реал" і гру "Вільярреала" з "Порту", де були зовсім два різних тайми. Крім ігрової тактики є й інші речі, які зазвичай передбачає той чи інший тренер. Тому подивимося. Якщо вони будуть більше атакувати, значить, вийде більш видовищна гра.

Нагадаємо, центральний матч 27-го туру Чемпіонату України "Динамо" - "Шахтар" відбудеться 1 травня в Києві. Початок о 17:30. Трансляція на каналі "1+1".

Зараз ви читаєте новину «"Про преміальні ніхто навіть думати не повинен" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі