середа, 30 липня 2008 13:55

Призовий фонд жіночих тенісних турнірів збільшиться на $20 млн

Жіноча тенісна асоціація (WTA) прийняла програму дій до 2010 року, направлену на структуризацію календаря, призових виплат і штрафних санкцій. Суми призових збільшаться з $ 63,6 млн в 2006 році до $ 84,4 млн в 2009 році (не рахуючи турнірів Великого шолому).

До 2010 року 26 турнірів першої і другої категорій перетворяться в 20 головних турнірів, в 10 з яких будуть зобов"язані взяти участь лідери світового тенісу. Найбільшими будуть турніри в Індіан-Веллсі, Маямі, Мадриді та Пекіні, їх призові фонди складуть по $ 4,5 млн. Ці змагання будуть обов"язковими для всіх тенісисток, що проходять на них по рейтингу.

Далі йдуть п"ять турнірів з призовим фондом $ 2 млн - Канада, Дубай, Рим, Цинциннаті та Токіо. На чотирьох з них зобов"язані виступити гравці топ-рівня. Це дозволить зібрати на цих турнірах принаймні сім тенісисток з першої десятки рейтингу.

З турнірів, що залишилися, з призовим фондом $ 700 тис. спортсменки будуть зобов"язано приїхати як мінімум на одному-двох змаганнях. У разі відмови від участі у вказаних обов"язкових турнірах, навіть в разі отримання травми, тенісистки втрачатимуть в бонусних виплатах. Бонусний фонд складає $ 5 млн для топ-10 світового рейтингу.

"Чемпіонат"

Зараз ви читаєте новину «Призовий фонд жіночих тенісних турнірів збільшиться на $20 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі