середа, 27 лютого 2008 11:09

Прімеру назвали найпопулярнішою футбольною лігою Європи

Дослідження на предмет популярності футбольних ліг в Європі провели німці (маркетингова компанія Sport + Markt). Результати виявилися досить несподіваними.

Найбагатша ліга в світі - англійська - поступилася за популярністю іспанській Прімері. За даними ретельного дослідження прихильників піренейського чемпіонату 103,5 млн. чоловік в Європі, а англійського 99,2.

При цьому у іспанців більше аудиторії за межами своєї країни (86,6 проти 78,8 у англійців). Мало того, прихильників Прем"єр-ліги стало гораздно більше за межами Англії в останні п"ять років, після того, як розрослася армія фанатів "Челсі".

Найпопулярнішим клубом в Європі за опитом фанатів з 16-ти країн Старого Світу стала "Барселона", за нею йде "Реал". Показники краших англійських клубів такі: "МЮ" (32,8 млн. фанів, третє місце), "Арсенал" (22,9 млн. четверте), "Челсі" (19,7 млн. сьоме), "Ліверпуль" (19,4 млн. восьме).

Найбільша аудиторія для свого чемпіонату у бундесліги  - 34,3 млн. Але за межами Німеччини цей чемпіонат цікавить лише 13,1 млн.

Італійські клуби в сумі набрали 62,2 млн. фанатів, з них 38,1 млн. за межами країни.

"Футбол.уа"
Зараз ви читаєте новину «Прімеру назвали найпопулярнішою футбольною лігою Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі