понеділок, 19 травня 2008 15:48

Приховані таланти гонщиків "Формули-1"

Приховані таланти гонщиків "Формули-1"

Виявляється, гонщики "Формули-1" окрім віртуозного водіння болідів володіють й іншими талантами. А в перервах між етапами Гран-прі знаходять час на розваги для душі.

За тиждень до дебюту за кермом Ferrari в 2007-му, Кімі Райкконен, під псевдонімом Джеймс Хант, ганявся на снігоходах у Фінляндії. І це не перешкодило йому виграти ту дебютну гонку тиждень тому.

Дворазовий чемпіон світу Фернандо Алонсо не може жити без фокусів. Його батьки схвалювали захоплення сина і дали йому можливість сісти за кермо карта, а дідусь, приблизно в той же час, показав онукові перші карткові фокуси. У "Формулі-1" Фернандо заробив два титули, в карткових фокусах добився не меншого успіху. "Виберіть карту, будь-яку карту" - деяким пощастило спостерігати спритність рук іспанця.

Гонщики часто говорять про баланс, маючи на увазі не тільки баланс машини. Гонщик повинен уміти балансувати на трасі і в житті, так що немає нічого дивного в тому, що у вільний час Ніко Росберга можна побачити на уніциклі - одноколісному цирковому велосипеді. Ніко може при цьому жонглювати різними предметами - йому буде, чим заробляти на хліб, якщо кар"єра гонщика піде на спад. Льюіс Хемілтон, до речі, теж пробував себе на уніциклі, так що може скластися вдалий творчий тандем - два колеса на двох.

Льюіс виявився взагалі одним з найталановитіших і багатогранних гонщиків - він грав у шкільній футбольній команді, а його напарником був Ешлі Йонг з "Астон Вілли". У Хемілтона також є чорний пояс з карате, але його остання любов - електрогітара. Як колись Жак Вільньов їздив з гонки на гонку з гітарою, так і Льюіс постійно бере її з собою. Може, одного разу, коли всі перемоги будуть взяті, він, за прикладом Жака, випустить сольний альбом.

Батько Адріана Зутіла, уругваєць Хорхе - альтист Мюнхенського філармонічного оркестру, мати Моніка - професійний піаніст, немає нічого дивного в тому, що син з малих років почав вчитися музиці.

- Батьки хотіли, щоб я став професійним піаністом, і у мене є відповідна освіта, проте в 14 років кращою музикою для мене став звук картингового мотора.

Багато хто любить пити вино, Ярно Труллі любить його робити. У 2000-му він купив виноградник Podere Castorani - 35 гектар, поблизу рідної Пескари. Крім винограду, який росте в його угіддях, Труллі імпортує декілька сортів з інших регіонів Італії, і проводить 18 типів різних вин. Минулого року вийшло 600 тисяч пляшок.

Скафолдер - монтажник конструкцій з алюмінієвих труб. Виступаючи в німецькій F3, Тімо Глок з понеділка по четвер працював у компанії, яка збирала сцени, помости та інші тимчасові конструкції.

- Так, і я був би радий зайнятися цим знову, коли кар"єра закінчиться, - зізнався Глок. - Я дуже поважаю хлопців, які працюють на монтажі, щоб прогодувати і утримувати сім"ю. Я знімаю перед ними капелюх.

Хейккі Ковалайнен має ліцензію пілота гелікоптера, а коли немає можливості взяти в руки штурвал, на допомогу приходить симулятор - ця програма є на його комп"ютері, як і купа додаткового устаткування - джойстик, педалі.

Поєднання гонщика і льотчика в одному тілі небезпечно, знову пригадаємо Вільньова, тільки батька - Жиль теж мав подібну ліцензію і любив пожартувати. Піднявшись на висоту, він відключав мотор, чекав, поки вертоліт опуститься на авторотації, а коли до землі залишалися лічені метри, знову включав двигуни. Втім, божевілля Жиля поки не помітне в характері Хейккі.

www.f1news.ru

Зараз ви читаєте новину «Приховані таланти гонщиків "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі