середа, 12 березня 2008 17:31

Президенти клубів зробили ще один крок до створення Прем"єр-ліги

Президенти клубів зробили ще один крок до створення Прем"єр-ліги
Сьогодні в одному з готелів міста Києва відбулася зустріч президентів клубів, яка стосувалася створення прем"єр-ліги в Україні.

Збори, на яких були присутні керівні особи всіх клубів Вищої ліги за винятком "Закарпаття" і "Нафтовика", продовжувалися близько двох годин.

Першим "в народ" вийшов почесний президент ФК "Чорноморець" Леонід Климов, який, проте, коментарів давати не став, а швидко вирушив у своїх справах. Після нього з"явився президент столичного "Арсенала". Вадим Рабінович був набагато багатослівніший.

"Все пройшло прекрасно, переговори пройшли успішно, як я вважаю. Нам вдалося досягти компромісу і прийняти статут майбутнього турніру. Єдине, в чому поки немає ясності - питання керівництва. Але точно відомо, що керівником не буде президент одного з клубів. На сьогодні створена робоча група у складі Димінського ("Карпати"), Рабіновича ("Арсенал"), Данилова (ФК "Харків") і Сафіулліна (президент ПФЛ), яка відстежуватиме підготовку до створення прем"єр-ліги", - повідомив Рабінович.

Петро Димінський, почесний президент львівських "Карпат", до вищесказаного додав, що в кращому разі статус прем"єр-ліги чемпіонат України отримає вже в сезоні 2008/2009.

Окрім цього, пан Димінський підкреслив, що це питання повинне бути узгоджене з Федерацією Футболу України: "Статут ми прийняли, тепер подаватимемо його на розгляд у ФФУ, але про конкретні строки і дати реалізації плану говорити поки рано".

Почесний президент ФК "Харків" Віталій Данилов звернув увагу на те, що в майбутньому прем"єр-лізі потрібно ретельніше стежити за роботою арбітрів: "Вважаю, що нам треба як слід працювати з суддями, щоб уникнути помилок, які безпосередньо впливають на результат того або іншого матчу".

Генеральний директор дніпропетровського "Дніпра" Андрій Стеценко також пролив світло на переговори: "Найбільш пристрасними були дебати з приводу керівництва: ми довго не могли визначитися, хто ж управлятиме всім - одна людина або ж спостережна рада. Зрештою шальки терезів схилилася до першого варіанту. Крім того, був створений фонд. Кожен клуб зобов"язаний перерахувати на рахунок цього фонду по 100 000 гривень для того, щоб організація мала хоч якісь кошти. Окрім цього, особливу увагу потрібно приділити юридичному боку справи, адже статут, прийнятий нами сьогодні, не має ніякої юридичної сили на цей момент. Робоча група займеться цим питанням".

Равіль Сафіуллін, президент ПФЛ, також зазначив, що слід починати працювати з документами якнайшвидше, проте підкреслив при цьому, що статут доопрацьовуватиметься.

"Після затвердження всіх документів кожен зможе ознайомитися з ними. А зараз це просто папір, який не має ніякої юридичної сили", - резюмував президент ПФЛ.

Football.ua
Зараз ви читаєте новину «Президенти клубів зробили ще один крок до створення Прем"єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі