понеділок, 08 вересня 2008 16:49

Президент УЄФА подякував Вірменії та Туреччині

Президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що відбірковий матч Чемпіонату світу-2010 Вірменія - Туреччина (0:2), що відбувся 6 вересня в Єревані, пройшов у зразковому дусі.

"Футбол - це наш світ. У нас немає намірів аналізувати причини ситуації, що склалася. Але треба відзначити, що футболу у котрий раз вдається зближувати людей. Президент Туреччини вперше відвідав Вірменію. Національний турецький гімн вперше звучав у Єревані та був сприйнятий з повагою (насправді гімн Туреччини був обсвистаний - "ІА REGNUM"). Обидві сторони проявляли себе дуже емоційно. І мої представники в Єревані передали мені, що матч пройшов у зразковому дусі", - цитує Платіні прес-служба УЄФА.

"Я б хотів скористатися можливістю та подякувати асоціації обох країн і гравців обох збірних, - додав Платіні. - Вони показали незвичайний приклад того, якою силою володіє дух спорту, і дали надію регіону, який її так потребує".

Нагадаємо, що дипломатичні відносини між Вірменією та Туреччиною відсутні. Державний кордон між двома країнами закритий з 1993 року за ініціативою Анкари.

"Новости Mail.ru"

Зараз ви читаєте новину «Президент УЄФА подякував Вірменії та Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі