пʼятниця, 18 січня 2008 13:00

Президент Сенегалу надасть фанам футбольної збірної свій літак

Президент Сенегалу Абдулайє Ваде вирішив внести особистий внесок у участь збірної країни на Кубку африканських націй, що стартує незабаром в Гані. Розуміючи, що вдалий виступ національної команди на чужині без підтримки уболівальників неможливий, він надав поклонникам "левів Терранги" свій особистий літак для комфортної подорожі на турнір.

Як повідомило міністерство спорту Сенегалу, літак зробить два спеціальні рейси 21 і 22 січня, щоб 23 січня, коли почне свій виступ посіяна в групі D збірна, якомога більше уболівальників могли прийти і підтримати футболістів в матчі з Тунісом. У Тамалі, де пройде зустріч, вже створений табір для фанатів сенегальських "левів".

Більшість з них не здатна з"їздити на Кубок Африки за свій рахунок, так що міністерство спорту надаватиме фанатам, які відправляться підтримати збірну матеріальну допомогу у розмірі 2 млн. франків КФА - національної валюти Сенегалу. Більш того, велика частина Сенегалу не в змозі дозволити собі навіть поїздку наземним транспортом, не то що авіапереліт.

Проте не тільки фінансові утруднення простих поклонників футболу змусили Ваде прийти на допомогу своїм виборцям-уболівальникам. Не дивлячись на те, що особистий літак голови держави не славиться надійністю, - 16 квітня 2007 під час одного з перельотів він здійснював вимушену посадку через проблеми з системою управління - саме він є зараз найбільш безпечним способом дістатися до Гани.

В першу чергу на це рішення вплинув високий рівень криміногенної обстановки в Західній Африці. Так, власті сусідньої з Сенегалом Гвінеї вже розвернули кортеж автобусів з уболівальниками, що прямували на Кубок Африки, через проблеми безпеки. Маршрут колони повинен був проходити по території охопленого громадянською війною півночі Кот-Д"Івуара, тому ніхто не брався гарантувати сенегальським любителям футболу належний рівень захисту.

Джерело: "Газета.ру"
Зараз ви читаєте новину «Президент Сенегалу надасть фанам футбольної збірної свій літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі